20 grunner til å elske hastighet, 20 år senere

For to tiår siden gikk Sandra Bullock inn i livene våre i over 50 mph Vert av imgur.comKreditt: Snap/Rex USA

Det er den beste filmen om en buss, og den kom på kino 10. juni 1994. Selvfølgelig er det så mye mer enn bare en bussfilm. Hastighet er en solid actionfilm, i tilfelle du ikke har sett den på nytt en av de bajillion gangene den har blitt vist på kabel de siste to tiårene.

Filmens stjerner, Keanu Reeves og Sandra Bullock snakket nylig med Hitfix om den elskede storfilmen.

Jeg tror ikke noen hadde noen anelse om hva som kom til å skje ... jeg følte det absolutt ikke, Bullock fortalte Hitfix . Jeg tror vi ble litt latterliggjort for å være «lavbudsjetts bombe-på-bussen-filmen». Ikke at jeg brydde meg. Jeg var bare så glad for å ha en jobb og at jeg fikk jobbe med Keanu.

På sin side har Reeves mer et filosofisk syn på filmens arv. Jeg tror det er noe folk reagerer på i filmen i den forstand at den føles så tilgjengelig og menneskelig på en måte, sa Reeves. Det er en sårbarhet ved det. Etter å ha vært med på det, og hatt en stor mulighet, for så å være her 20 år senere, føles det som om det kom fra en mer uskyldig tid.

Her er 20 grunner – noen vet du helt, og andre kanskje ikke – Hastighet tåler tidens tann.

en. Det er filmen som fikk verden til å legge merke til Sandra Bullock. Med unnskyldninger til fans av Kjærlighetsdrikk nr. 9 og Rivningsmann , det var Hastighet som gjorde Bullock til en It-jente fra midten av 90-tallet. Hun har holdt ut, selvfølgelig, men det er en tur å se intervjuer fra når Hastighet ble løslatt, med journalister som sliter med å beskrive dette hot ny vare kalt Sandra Bullock .

to. En god grunn til at det ikke bare er den bussfilmen? Alle delene som ikke finner sted på bussen. For eksempel er det den 23-minutters sekvensen i begynnelsen med Keanu Reeves og Jeff Daniels sine karakterer som redder gisler fanget på en heis, og den 20-minutters sekvensen på slutten med oppgjøret med Dennis Hoppers skurk på LA-t-banen. Se, Hastighet får all slags transport til å virke farlig!

3. Hastighet markerer debuten til korthåret Keanu. Tidligere kjent for sine floppy låser, surret han på hodet for å spille en ryddig politibetjent med kontroll. Den fysiske endringen skal ha sjokkert studioledere så mye at de vurderte å utsette filmingen for å gi Keanus hår tid til å vokse inn igjen. Som regissør Jan de Bont husket Entertainment Weekly , Alle i studioet var redde s––––mindre da de så det første gang.

Fire.

Hastighet

markerer også at Keanu-ansiktet dukker opp igjen – en tilstand der Keanu Reeves sine karakterer reagerer på alle slags situasjoner, gode eller dårlige, med overmenneskelig stoisk reserve. Eksempler:

Vert av imgur.com Vert av imgur.com Vert av imgur.com

Men det er greit. Dennis Hopper gir nok følelser for hele rollebesetningen.

Vert av imgur.com

5. Når vi først møter Sandra Bullocks karakter, Annie, løper hun etter bussen – farter, om du vil – og vi får et bilde av hennes perfekt alterna-kule antrekk fra 90-tallet. Ja, denne filmen er en tidskapsel.

Vert av imgur.com

6. Klokken. Av alle medstjernene i denne filmen ville du ikke forvente at Keanus klokke skulle få en kultfølge, men det gjorde den tilsynelatende. Blant Casio-entusiaster ble Casio DW5600C kjent som de Hastighet modell.

Vert av imgur.com

7. En liten berøring som til og med kan være tilfeldig, men det er en kul forbindelse uansett: Den dømte bussen er nr. 2525. Nå er 25 + 25 = 50, som tilfeldigvis er hastigheten bussen må holde, ellers går den kablooey. Er det noen konspirasjonsteoretikere i huset?

Vert av imgur.com

8. Reeves gjorde nesten alle sine egne stunts i filmen, som er actionfilmekvivalenten til Og den var også basert på en sann historie!

Vert av imgur.com

9. Denne utvekslingen.

Vert av imgur.com Vert av imgur.com Vert av imgur.com

10. Helen, den panikkrammede kvinnen som forsøker å rømme og blir en av få personer i popkulturen som bokstavelig talt blir kastet under bussen, tilfeldigvis blir Beth Grant , som sannsynligvis er mest kjent i dag for sitt arbeid med Mindy-prosjektet og i Donnie Darko ( Noen ganger tviler jeg på ditt engasjement for Sparkle Motion! )

Grant er forresten ikke det eneste kjente ansiktet som dukker opp i en liten rolle. Du husker sikkert Patrick Fischler , som dukker opp tidlig i filmen, mens den høylytte komikeren Don Draper slår i andre sesong av Gale menn .

Vert av imgur.com

Og Sandy Martin – a.k.a. Macs mor på Det er alltid sol i Philadelphia og bestemor inn Napoleon dynamitt – dukker opp i en brøkdel av et sekunds rolle som bartender.

Vert av imgur.com

elleve. La oss ikke glemme, Hastighet har den beryktede scenen der bussen hopper et 50-fots gap i motorveien under bygging. Det er lett det kuleste en buss noen gang har fått gjort i en film.

Vert av imgur.com Vert av imgur.com

12. En episode fra 2009 av Mythbusters faktisk sett på om busshoppet var fysisk mulig. Lagets konklusjoner? Vel, la oss bare si at en fysisk nøyaktig versjon av Hastighet ville hatt en trist, brå slutt.

1. 3. I følge trivia inkludert i AMCs historienotater sending av Hastighet , Sandra Bullock lærte faktisk å kjøre buss for å forberede seg til rollen hennes i filmen. Hun besto prøven på sitt første forsøk.

Vert av imgur.com

14. Bortsett fra den treningen, virker Annie passende (og konsekvent) skremt av sin nye busskjøringsjobb.

Vert av imgur.com

Det er kult, Annie. Å kjøre i L.A. er tøft!

femten. Den store pirrende falske finalen, når heltene våre sklir ut fra bunnen av bussen, flyr i sikkerhet og havner i en omfavnelse. Det er et flott skudd - og det burde være det perfekte øyeblikket for et etterlengtet kyss ...

16.

Selvfølgelig, på dette tidspunktet, har Dennis Hoppers skurk tatt stakkars Annie og festet henne med en siste bombe. Når hun sakte snur seg for å avsløre situasjonen sin, er det hjerteskjærende – også for publikum, fordi denne actionfilmen får oss til å bry oss om karakterene.

Vert av imgur.com

17. Selv om han ikke er kreditert, Joss Whedon – mannen bak Buffy og Hevnerne – skrev 98,9 prosent av dialogen, forklarte Graham Yost , Hastighet sin krediterte manusforfatter. Du kan høre noe av varemerket Whedon snap. Faktisk har filmen en av de beste replikkene fra en actionhelt til en rettferdig skurk.

Vert av imgur.com Vert av imgur.com Vert av imgur.com

18. Det etterlengtede kysset skjer endelig.

19. Hastighet fikk oss til å ønske å se Sandra Bullock og Keanu Reeves slå seg sammen igjen. Det gjorde de i 2006 for Huset ved sjøen , der de stort sett tilbrakte skjermtiden fra hverandre, og det er synd, fordi paret har litt ekte kjemi - på skjermen og utenfor, som dette bak-scene-intervjuet beviser.

tjue. Og til slutt var produsentene glade for å gå godt nok alene med Hastighet , og prøvde totalt sett ikke å presse ut en unødvendig oppfølger som umulig fant Sandra Bullocks karakter under nesten identiske omstendigheter og – hva er det? Åh.

Vel, la oss late som om det ikke skjedde.

I SLEKT: Si noe Fyller 25: 15 Livstimer fra Lloyd Dobler
[BILDE 0 ]

Lik oss på Facebook for flere historier som dette!