5 dager til nominasjonslås – Donald Trump erklærer: «Islam hater oss»

'Vi kan ikke tillate at folk kommer inn i dette landet som har dette hatet til USA,' sier Donald Trump om muslimer Kreditt: GEOFF ROBINS/AFP/Getty

Med bare fem dager igjen til GOP-kandidaten for president sannsynligvis er bestemt, angrep partileder Donald Trump nok en gang muslimer onsdag.

Jeg tror islam hater oss, sa han CNN Anderson Cooper på spørsmål om han trodde religionen var i krig med Vesten.

Selv om Trump sa at krigen var mot radikal islam, la han til at den er veldig vanskelig å definere. Det er veldig vanskelig å skille. For du vet ikke hvem som er hvem.

Vi må komme til bunns i det, fortsatte milliardærforretningsmannen. Det er et utrolig hat mot oss – hvem som helst. Og vi kan ikke tillate at folk kommer inn i dette landet som har dette hatet til USA.

Trump sparket opp en ildstorm i desember da han foreslo en total og fullstendig stengning av muslimer som kommer inn i USA. Til tross for bipartisk tilbakeslag mot forbudet, fortsetter Trump å stå ved sitt forslag.

Uten å se på de ulike meningsmålingsdataene, er det åpenbart for enhver at hatet er utenfor forståelsen, sa han den gang. Hvor dette hatet kommer fra og hvorfor må vi finne ut. Før vi er i stand til å fastslå og forstå dette problemet og den farlige trusselen det utgjør, kan ikke landet vårt bli ofre for fryktelige angrep fra mennesker som bare tror på Jihad, og som ikke har noen følelse av fornuft eller respekt for menneskeliv.

På onsdag spørsmål om han trodde hatet var i selve islam, svarte Trump til Cooper: Du må finne ut av det, ok? Du får en ny Pulitzer.