Alicia Keys avslører sin livslange kamp for å finne seg selv i ny bok: 'Jeg har tatt på meg en maske'

«Jeg bygget livet mitt rundt dette bildet av perfeksjon, og det var virkelig undertrykkende,» sier musikeren i denne ukens utgave, før hennes nye bokutgivelse

Alicia Keys er ikke den du tror hun er. Hun er ikke engang den hun en gang trodde hun var.

I denne ukens utgave åpner superstjernesangeren og den 15-dobbelte Grammy-vinneren opp for PEOPLE om sin emosjonelle nye selvbiografiske bok Mer meg selv , og deler et eksklusivt utdrag som avslører hennes livslange kamp for å finne og etterleve sannheten hennes.

I årevis bygde jeg livet mitt rundt dette bildet av perfeksjon, og det var virkelig undertrykkende, sier Keys, 39, som husker at hun en gang følte tomhet og nesten smuldret opp under presset fra sin himmelhøye karriere tilbake i 2006. Jeg var tydeligvis en kvinne som ønsket å snakke om sannhet og styrking og styrke, men da jeg virkelig så på meg selv, skjønte jeg at jeg hele livet har tatt på meg en maske.

For Keys, født Alicia Augello-Cook, kom den masken i mange former. Hun vokste opp i Manhattans Hell's Kitchen-nabolag på 80-tallet, og adopterte en tøff tomboy-persona for å overleve og skjule smerten ved å ikke se faren Craig Cook, som sjelden besøkte henne etter at han og moren Teresa Augello unnfanget Alicia under et kort forhold.

  • For mer om Keys reise for å finne kjærligheten og kjærligheten selv, hent denne ukens utgave av PEOPLE på kiosk fredag ​​eller abonner her.
13.04.2020 omslagDenne ukens PEOPLE-forside

For meg ble et frø av verdiløshet plantet i barndommen, skriver Keys. Så velmenende som Craig var, og så mye som han hadde å gjøre med i sitt eget liv, påvirket hans fravær meg på måter jeg fortsatt avdekker. Det etterlot et hull i meg.

Det var et hull, moren hennes jobbet utrettelig for å fylle, og forsikret henne om verdien hennes. Rase var aldri en del av det som fikk meg til å føle meg bevoktet, skriver Keys, hvis mor er skotsk-italiener og faren er svart.

Alicia Keys med moren Terria JosephAlicia Keys og Teresa Augello

Du er den beste fra begge verdener, minnet min mor meg ofte om. Og hun hadde rett. Men siden min mor forsto at Amerika ville tvinge meg til å velge, oppdro hun meg med en bevissthet som fortsatt er intakt: Jeg er en svart jente.

RELATERT: Alicia Keys 'frisør viser deg hvordan du gjenskaper den flettede toppknuten hennes

Mens hun utmerket seg akademisk, hoppet over to karakterer og fullførte videregående skole som 16-åring, innrømmer Keys å ha gjort sin del av å ha oppført seg dårlig.

På en hvilken som helst av butikkene på gaten rundt hjørnet fra leiligheten vår kunne et barn få hva som helst: en falsk ID (som den jeg pleide å snike meg inn i en klubb som heter Tunnel), en knyttneve med blunts (jeg røykte min del), en pakke kondomer (som førte til at den brukte som på en eller annen måte ble borte under sofaen på ettermiddagen jeg mistet jomfrudommen). Moren min måtte være streng for å overleve.

Alicia KeysAlicia Keys | Kreditt: LEE CELANO/AFP via Getty

Men det endret seg da hun gjorde det stort i 2001, etter hit-debutalbumet Sanger i a-moll lanserte henne til stjernestatus. Det var rundt da hun ble malt inn i bildet av musikkens sjelfulle prinsesse, og presset fra bransjen ble skremmende.

Stjernen husker en følelse av hjelpeløshet under en av hennes første fotoseanser:

«Åpne opp skjorten din litt», instruerer [fotografen] mens han fyrer av en mengde snaps. Ånden min skriker at noe er galt, at dette føles slimete. «Trekk toppen av jeansen litt ned foran,» oppfordrer han. Jeg svelger betenkelighetene mine, legger tommelen mellom denimen og huden og adlyder. På forsidens debutdag passerer jeg en aviskiosk der bladet er utstilt. Jeg kaster nesten opp.

Alicia Keys Portrait Session, New York, USA – 2. november 2016Alicia Keys | Kreditt: Taylor Jewell/Invision/AP/Shutterstock

RELATERT: Alicia Keys: Jeg kom 'veldig nær' til et sammenbrudd

År senere, i 2006, sier Keys at hun følte en dyp følelse av tomhet og var nær et følelsesmessig sammenbrudd på grunn av karrieren og det personlige stresset hun var under. Det førte til at hun tok et sabbatsår og hun søkte tilflukt på en soloreise til Egypt.

Keys fant kjærlighet og støtte i ektemannen Swizz Beatz (41), som hun giftet seg med i 2010, og sønnene deres Egypt (9) og Genesis (5). Men kampene med selvtillit og usikkerhet fortsatte å prege livet hennes i årevis.

Alicia Keys med mannen Swizz BeatzSwizz Beatz og Alicia Keys med sønnene Egypt og Genesis | Kreditt: Anthony J. Causi/Splash News

Hun skriver: Det hadde vært en ettermiddag, da jeg forberedte meg på å hente Egypt fra skolen, jeg tok på meg noen joggebukser og en baseballcaps da en intern overveielse oppsto: «Hva om noen ser meg slik og ber om å få ta et bilde? Og hva om det bildet blir lagt ut?’ Dialogen var ikke ny. Denne dagen fanget jeg meg selv midt i nevrosen, og det tok meg rett i tarmen.

RELATERT: Alicia Keys ble sminkefri 'For å slutte å prøve å tilfredsstille hver jævla kropp'

I 2016 publiserte stjernen sitt nå berømte åpne brev om å elske seg selv uten sminke og startet den virale #NoMakeup-bevegelsen. Det er bare ett av trinnene Keys har tatt for å komme nærmere den hun vil være, og den hun føler at hun virkelig er i kjernen.

Alicia Keys taler på scenen under den 62. årlige GRAMMY Awards på STAPLES Center 26. januar 2020 i Los AngelesAlicia Keys | Kreditt: Jeff Kravitz/FilmMagic

Når jeg ser tilbake, var jeg ikke falsk, men jeg prøvde å leve opp til alle disse falske idealene, sier Keys nå. Det var som en vane. Jeg måtte begynne å bryte den. I disse dager sier hun sin mening mye mer, og føler seg like trygg på dette innsiden som hun fremstilte for andre i alle disse årene. Jeg føler meg mer som en åpen bok. Det er en vakker ting.

Utdrag fra Mer meg selv , copyright 2020 av Alicia Keys, med tillatelse fra Flatiron Books. bok og lydbok er tilgjengelig 31. mars. Keys sitt kommende syvende studioalbum ALICIA forfremmes for tiden Apple Music .