Andrew Ridgeley sier Wham! Bandkamerat George Michaels Death 'Hit Me Like a Punch to the Gut'

I et nytt memoar, åpner Andrew Ridgely opp om sin tidligere bandkamerats sjokkerende død i 2016: «Jeg følte meg knust av tristhet» Hvert produkt vi viser har blitt uavhengig valgt og vurdert av redaksjonen vår. Hvis du foretar et kjøp ved å bruke lenkene som er inkludert, kan vi tjene provisjon.

I en ny memoarbok hyller den britiske popstjernen Andrew Ridgeley sin avdøde bandkamerat George Michael.

Gjennom Wham! George Michael og meg , ser Ridgeley tilbake på sitt livslange vennskap med Michael, fra å bli venner på skolen og bryte ut som kongelig britisk musikk til å se Michael finne solosuksess. Mens mye av memoarene hedrer Michaels liv og musikalske arv, husker Ridgeley også det hjerteskjærende øyeblikket han fikk vite om sin nære venns død 25. desember 2016.

I boken avslører Ridgeley at han hadde sendt Michael en tekstmelding på juledag for å takke ham for en gave og for å ønske ham en god ferie; bare fem minutter senere mottok Ridgeley en telefon fra Michaels søster Melanie.

Jeg trodde ærlig talt at hun ringte for å ønske meg en god jul, eller kanskje var hun sammen med George og familien, og de ringte for å arrangere et treff. Det var absolutt ingenting som tydet på de forferdelige nyhetene som fulgte - at George hadde gått bort, skriver Ridgeley i sin bok.

Wham i AustraliaKreditt: Michael Putland/Getty

Ridgely avslører at han ble overveldet av sorg.

Nyheten traff meg som et slag i magen. Det var som om min verden hadde blitt dratt ut under meg, skriver han. Jeg la fra meg telefonen og, doblet meg i sorg, begynte jeg å hulke. … jeg følte meg knust av tristhet.

Michael var 53 da han døde; han døde av naturlige årsaker og fikk en utvidet kardiomyopati med myokarditt og fettlever, avslørte rettsmedisineren i mars 2017.

Andrew RIDGELEY og George MICHAELGeorge Michael og Andrew Ridgeley | Kreditt: Mick Hutson/Redferns

Ridgeley sier han slet med dødsårsaken en stund.

Omstendighetene rundt hvordan han døde virket uklare, noe som gjorde at sorgen virket til og med fryktelig rå - det var ingen måte å få noen reell avslutning på, sier han i boken. En hjertesykdom ble til slutt registrert som dødsårsak, men det var fortsatt en rekke spørsmål. Han så ut til å være ved god helse på det tidspunktet, og det er motstridende rapporter rundt natten som gikk før hans bortgang. Det virker nå som om vi aldri får vite hva som egentlig skjedde.

WHAMAndrew Ridgeley og George Michael | Kreditt: Eugene Adebari/Shutterstock

RELATERT: George Michaels familie deler emosjonell hyllest et år etter hans død

WHAMAndrew Ridgeley og George Michael | Kreditt: Mike Maloney/Mirrorpix/Getty

Ridgeley møtte Michael (ekte navn: Georgios Panayiotou) da de var skolekamerater i England. De dannet et band i tenårene, stresset i årevis og brøt ut med Wham! singelen Young Guns (Go For It) i 1982, og ble deretter et av de mest berømte britiske bandene på 80-tallet, takket være hits som Club Tropicana, Careless Whisper, Wake Me Up Before You Go-Go og feriefavoritten Sist jul. De ble oppløst i 1986, og Michael startet sin solokarriere.

George Michael og megWham! George Michael & Me av Andrew Ridgeley

Til tross for smerten ved hans død, er George fortsatt veldig levende i mitt minne i dag, skriver Ridgeley i memoarene sine. Noen år etter den tragiske julen vil jeg noen ganger ta meg selv i å tenke på vennskapet vårt og de årene sammen som små barn i Wham! … Og oftere enn ikke vil jeg huske latteren vi nøt sammen når vi var alene på en bar, eller backstage, eller reiste, pratet over en øl eller rotet rundt bare i hverandres selskap. Når det bare var oss to.