Barn på Rural Penn. School Grow Produce for 'Food Desert' Farmstand: 'De er så stolte'

 søsken Haleigh Salkeld 2 1/2, Liam Kirk 6 1/2 I Butler, Pennsylvania bor noen studenter på landsbygda i fylket, og familiene deres jobber med jordbruk.
Foto: Angela Eyth

Studenter ved Summit Elementary i Butler, Pennsylvania, vokser mer enn tankene deres. Under veiledning av mangeårig lærer Angela Eyth, har de skapt en rik hage til fordel for mennesker i nød ved Broad Street Elementary i nærheten, hvis nabolag mangler ferske råvarer.

'Barna har ansvaret for alt,' sier Eyth. 'De er så stolte av det vi gjør her.'

Prosjektet er nå to år gammelt, og går lenger enn å plante og dyrke: Eyth og hennes medlærere strukturerer leksjoner i naturfag, matematikk og mer rundt hagen sin.

'Da vi dyrket grønnkål la elevene mine merke til at noe spiste bladene,' husker Eyth. 'Dette førte til en undersøkelse for å finne ut hva som spiste det og hvordan de skulle stoppe det: barna analyserte bevisene de fant og fungerte som ingeniører for å lage måter å holde krypene ute av grønnkålsengene. I 4. klasse tar vi med elevene utenfor for å estimere antall bønnebelger de finner eller måle omkretsen av gresskardelen.'

Gå aldri glipp av en historie – meld deg på PEOPLEs gratis daglige nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på det beste av hva PEOPLE har å tilby, fra saftige kjendisnyheter til overbevisende historier om menneskelig interesse.

Hun fortsetter, 'Folk tror hagearbeid bør være atskilt fra kjernefag, men det er langt fra sannheten. Ungenes nysgjerrighet holder det rullende.'

Barna holder også produktene i gang - så mye at med et tilskudd på $70 000 fra Remake Learning/Grable Foundation, de bygger en gårdsstand ved Broad Street Elementary som til slutt vil bringe frisk frukt, grønnsaker, urter og mer til et område av samfunnet deres som anses som en matørken.

'Folk vil kunne dra dit og høste fordelene av innhøstingen,' sier Eyth fra byskolen, bare fem mil unna det mer landlige toppmøtet.

Flere historier som får deg til å smile!

Årets avling inkluderte mais, erter, bønner, gulrøtter, neper, squash og gresskar; planer er på plass for å fortsette å utvide i årene fremover med gjenstander som juletrær, en solsikkeplass og en pollinatorhage.

'Det er utrolig når du starter med en liten idé og den kan vokse,' sier Eyth, 'ingen ordspill ment!'