Beatles' Let It Be-film for å bli gjenutgitt sammen med Peter Jackson Doc of Unseen Footage

'De 55 timene med opptak som ikke er sett før og 140 timer med lyd som er tilgjengelig for oss, sikrer at denne filmen vil være den ultimate 'fly on the wall'-opplevelsen som Beatles-fans lenge har drømt om, sa Peter Jackson om den ennå -to-be-navnes dokumentar Hvert produkt vi viser har blitt uavhengig valgt og vurdert av redaksjonen vår. Hvis du foretar et kjøp ved å bruke lenkene som er inkludert, kan vi tjene provisjon.

Etter flere tiår med utilgjengelighet, Beatles’ dokumentarfilm fra 1970 La det være får en etterlengtet nyutgivelse - og det er ikke alt.

Oscar-vinnende regissør Sir Peter Jackson (kjent for sin banebrytende Ringenes Herre trilogy) setter sammen en ekstra dokumentar som ennå ikke har fått tittelen fra 55 timer med uttak tatt i januar 1969, mens Beatles holdt sesjoner for albumet som skulle slippes 18 måneder senere som La det være .

De 55 timene med opptak som ikke er sett før og 140 timer med lyd som er gjort tilgjengelig for oss, sikrer at denne filmen blir den ultimate «fly on the wall»-opplevelsen som Beatles-fans lenge har drømt om, sa Jackson i en uttalelse. Det er som en tidsmaskin transporterer oss tilbake til 1969, og vi får sitte i studio og se disse fire vennene lage flott musikk sammen.

the-beatlesKreditt: Apple Corps Ltd.

RELATERT: The White Album Box Set: En detaljert guide til den mest betydningsfulle Beatles-utgivelsen på flere tiår

Ikke tilfeldig kommer nyheten på 50-årsjubileet for bandets legendariske konsert på taket av deres Apple Records-hovedkvarter i London sentrum - som fungerte som både finalen i filmen og Beatles siste liveopptreden utenfor innspillingsstudioet.

Både albumet og dokumentaren, regissert av Michael Lindsay-Hogg, ble opprinnelig utgitt i mai 1970, uker etter at Fab Four formelt kunngjorde splittelsen. Som et resultat har prosjektet opparbeidet seg et rykte som et ulykkelig prosjekt, full av konflikter og bitterhet. Jackson fikk imidlertid en helt annen tolkning da han så på opptakene.

Jeg var lettet over å oppdage at virkeligheten er veldig forskjellig fra myten, fortsetter Jackson. Etter å ha gjennomgått alle opptakene og lyden som Michael Lindsay-Hogg tok 18 måneder før de slo opp, er det rett og slett et fantastisk historisk skattekammer. Jada, det er øyeblikk av drama - men ingen av splidene dette prosjektet lenge har vært assosiert med. Å se John, Paul, George og Ringo jobbe sammen og lage nå-klassiske sanger fra bunnen av, er ikke bare fascinerende – det er morsomt, oppløftende og overraskende intimt.

Prosjektet, som har det fulle samarbeidet med de overlevende Beatles samt Yoko Ono og Olivia Harrison, vil gjenforene Jackson med produsent Clare Olssen og redaktør Jabez Olssen - hans samarbeidspartnere for 2018s innovative dokumentar fra første verdenskrig De skal ikke bli gamle.

En utgivelsesdato for Jacksons dokumentar, og den restaurerte La det være , kommer fortsatt.

beatlesPEOPLE spesialutgave

Gjenopplev Beatles første tur til Amerika i 1964 med PEOPLE's Vi feirer Beatlemania! The Beatles spesialutgave, tilgjengelig på Amazon og på aviskiosker nå.