California-kunstner med autisme bruker synestesi til å male levende portretter: 'Jeg ser vakre farger i drømmene mine'

'Jeg ser farger i alt som er i live - i mennesker, dyr, planter, til og med sommerfugler,' sier Jeremy, som har svært få verbale ferdigheter, til PEOPLE via e-post Kreditt: Courtesy Chantal Sicily-Kira

Jeremy Sicile-Kira, en 27 år gammel artist med autisme, har solgt dusinvis av sine fantastiske, fargerike portretter til folk over hele landet.

Innbyggeren i Del Mar, California, har synestesi, en vitenskapelig studert tilstand som produserer en blanding av sansene. I Sicile-Kiras tilfelle kan han se folks stemninger og auraer representert i en rekke farger, som han gjør om til malerier han selger.

Jeg ser farger i alt som er i live – i mennesker, dyr, planter, til og med sommerfugler, forteller Jeremy, som har svært få verbale ferdigheter, til PEOPLE via e-post. Farge er tydelig i alt for meg. Jeg ser folks følelser oversettes til farger når jeg ser på dem. Jeg ser flere flotte farger i folks ansikter avhengig av humøret deres.

Chantal Sicile-Kira, Jeremys mor, sier at sønnen hennes for tre år siden spurte om alle så folk i farger, som ham.

Jeg sa nei, og det gjør deg spesiell! Han har denne utrolige evnen til å sanse folks personligheter, forteller Chantal til PEOPLE. Han kan se smerte og tristhet og lykke og glede. Han har en sann gave.

Et år etter at han fant ut at han hadde synestesi, bestemte Jeremy seg for å lage skreddersydde kunstverk basert på fargene som hele tiden virvlet rundt i hodet hans.

Jeremy møter klienter (hvis de bor langt unna, skyper han med dem) for å lese fargene deres. Deretter tar det ham noen uker å fullføre maleriet og sende det avgårde.

Jeg kan gjøre folk glade [med kunsten min] og jeg føler meg bare takknemlig for å ha en måte å gi tilbake til verden av mennesker rundt meg, sier Jeremy. Jeg håper [mottakerne] føler seg lykkelige over livet sitt og føler og innser at de er vakre både på innsiden og utsiden.

Stephanie Rubino kjøpte en av Jeremys originaler på en stille auksjon til fordel for autisme for to år siden.

Vi videochattet og han stilte meg spørsmål og ble kjent med meg, forteller Rubino til PEOPLE. Han brukte en brevtavle for å kommunisere med meg, og jeg kunne fortelle at han var intenst fokusert på meg og på å finne ut hvem jeg var.

Tre uker senere mottok Rubino, som har en sønn med autisme, et lerret som viser bølger av blandede grønne og gule og blå og lilla vridd sammen.

Fargene representerte meg så nøyaktig, sier hun begeistret. Det er vakkert. Jeg kunne bare fortelle at for ham gjør han dette fordi det kommer naturlig og han elsker å gjøre det.

Maleriet henger over Rubinos skrivebord i huset hennes, så hun kan se det hver dag.

Jeremy sin første kuraterte solokunstutstilling , Indre dimensjoner , vil finne sted i San Diego, California, med start 11. april, for å falle sammen med Autism Awareness Month.

Han håper å selge nok av maleriene sine, som varierer i pris fra 175 til 1800 dollar, til en dag å bli helt selvforsynt.

Jeg ser vakre farger i drømmene mine, og jeg ønsket å se den skjønnheten i det virkelige liv, forklarer Jeremy. [Maleri] beroliger meg. Jeg elsker bevegelsen til børsten. Det er som en musiker som virkelig spiller et vakkert instrument: begge har flotte melodier.

Han legger til: Painting er en utgivelse for meg.