Charlie Trotter dør 54 år gammel

Den anerkjente kokken, som ble funnet bevisstløs i sitt hjem i Chicago, var 54 Kreditt: Sitthixay Ditthavong/AP

Den anerkjente kokken Charlie Trotter døde tirsdag i en alder av 54.

Restauratøren ble funnet bevisstløs og ikke pustet hjemme i Chicago av sønnen Dylan Chicago Tribune rapporter. Ambulanse ble tilkalt og Trotter ble fraktet til sykehus hvor han ble erklært død.

Vi er utrolig sjokkerte og dypt triste over det uventede tapet av Charlie hjemme hos oss i Lincoln Park. Han var høyt elsket og ord kan ikke beskrive hvor mye han vil bli savnet, forteller kona hans, Rochelle, til PEOPLE i en uttalelse.

Charlie var en banebryter og introduserte folk til en ny måte å spise på da han åpnet Charlie Trotter's. Hans innvirkning på amerikansk mat og den kulinariske verden for øvrig vil alltid bli husket. Vi takker deg så mye for dine gode ord, kjærlighet og støtte. Vi setter pris på respekten for personvernet vårt mens vi jobber oss gjennom denne vanskelige tiden.

Trotter – som var vertskap for et PBS-matlagingsshow på 90-tallet og ga ut mer enn et dusin kokebøker – stengte sin restaurant med samme navn i fjor og kunngjorde planer om å ta en mastergrad i filosofi.

BILDER: Tributes: The Stars We've Lost in 2013

Jeg har alltid hatt en romantisk visjon om at du kan gjøre hva du vil når som helst i livet ditt, fortalte han En fra New York . Hva er det verste som kan skje? Jeg kan alltid være kokk.

Trotters Michelin-restaurant, som åpnet i 1987, var treningssted for noen av landets mest kjente kokker, bl.a. Mesterkokk dommer Graham Elliot.

Charlie var en ekstrem farsfigur for meg når det kom til ikke bare å lage mat, men livet og se ting på en annen måte, sa Elliot. Jeg kan bare ikke sette ord på hvor trist jeg er over alt dette. Det er et stort tap, ikke bare personlig, men for den kulinariske verden.

Av K.c. Blumm og Liza Hamm