Chord Overstreet sier at Glee var som 'Bootcamp' for sin spirende musikkarriere

«Jeg kunne ikke få den opplevelsen noe annet sted,» sier Overstreet, som jobber med sitt første soloalbum i full lengde. Hvert produkt vi har har blitt uavhengig valgt ut og anmeldt av redaksjonen vår. Hvis du foretar et kjøp ved å bruke lenkene som er inkludert, kan vi tjene provisjon. F:PHOTOMediaFactory ActionsRequests DropBox33728#FOXChordGLEE_Ep205-BTS_091.jpgKreditt: Meredith Truax

Chord Overstreet har sunget Justin Bieber , Michael Jackson og til og med Vanessa Carlton - men nå er han klar for fansen å høre hans egne tekster.

De glede alum jobber hardt med sitt første soloalbum i full lengde, og selv om han nå er trygg på talentet sitt, innrømmer Overstreet at han en gang var en sjenert utøver – og gir serien æren for å snu ting.

Jeg var fortsatt redd for å synge foran folk før glede , sier han til PEOPLE i denne ukens utgave. Jeg ble veldig nervøs da jeg gjorde audition [for glede ], benet mitt sluttet ikke å riste når jeg sang.

Overstreet, 28, spilte sangjokken Sam Evans i serien, som han ble med i sesong to.

Ukjent-1

Chord Overstreet på glede

Det var en bootcamp på beste måte. Jeg lærte mer enn jeg noen gang kunne ha lært av skuespiller- eller sangtimer, sier han om å opptre som en del av glede 's fiktive New Directions.

Han legger til, jeg kunne ikke få den opplevelsen noe annet sted. Jeg ble definitivt en bedre sanger, fra å synge i studio hver dag og se folk som er gode utøvere som kom til showet vårt.

Og de nye musikalske tilbudene hans slo først rot før serien til og med sendte sin siste episode i 2015. Overstreet sier at han innimellom tar på showets korromssett, var opptatt med å notere ned tekster.

Så ville jeg gå inn på Matthew Morrison sitt kontor og prøve dem på gitar, sier stjernen.

F:PHOTOMediaFactory ActionsRequests DropBox47784#instagramScreen Shot 2017-06-19 at 1.02.14 PM.png

I februar i år ga han ut singelen Hold On . Tre måneder senere, Overstreets første EP – Tree House Tapes – debuterte.

Av den nye musikken hans, forteller Overstreet til PEOPLE, liker jeg egentlig ikke å legge ting i en boks når det gjelder sjangerspesifikke.

For meg liker jeg å fortelle historier, legger han til. Jeg skal gjøre det så morsomt som mulig. Jeg vil bare kunne vise min personlighet og la folk bli kjent med meg.

Kreditt: Instagram/Chord Overstreet

Chord Overstreet (til venstre) og faren hans, Paul Overstreet

Heldigvis har Overstreet en god kilde for musikalsk veiledning: faren hans, låtskriveren Paul Overstreet – en to ganger Grammy-vinner og fem ganger vinner av årets BMI-låtskriver.

Han gir faderlige råd, men jeg verdsetter også hans mening på et profesjonelt nivå, forteller stjernen til PEOPLE. Jeg liker å kjøre tingene mine gjennom et filter.

Overstreet sier at han elsker å eksperimentere med forskjellige lyder mens han skriver, men ønsker å være en innovatør med musikken sin.

Faren min kan flott musikk, sier Overstreet. Så jeg tar musikk til ham for å få en mening i stedet for ros. Han vil enten si «Jeg synes dette er en flott sang» eller «Jeg tror du har bedre sanger».

Overstreets nye musikkvideo for remiksen av singelen hans Hold On kommer på Internett på fredag.