Coldplays Chris Martin skriver morsomme 'Sad Morning Songs' live på BBC Radio: Hør her

Coldplay-frontmannen laget sanger om lytternes humoristiske 'triste morgenhistorier'

Den syv ganger Grammy-vinneren Chris Martin kan en ting eller to om å skrive hitlåter.

Men selv Coldplay-frontmannen har sannsynligvis aldri møtt en utfordring som den som ble stilt til ham av lytterne til BBC Radio 1 tirsdag morgen.

Vises på Greg James frokostshow , Martin – som nylig feiret kjæresten Dakota Johnsons 30-årsdag sammen med ekskonen Gwyneth Paltrow – gikk med på å lage sanger utenom mansjetten som svar på en serie humoristiske triste morgenhistorier som ble ringt inn av programmets lyttere.

Først ut: en student som heter Beth som avslørte at hun en gang rullet ut av sengen for å få badevaktjobben klokken 04.00, for så å vakle til jobben – bare for å innse at hun var en uke for tidlig!

Jeg våknet klokken 04.00 for ingenting! sa Beth, som også gikk glipp av college-forelesningen hennes for å snakke med Martin.

Det er en dårlig, trist historie, svarte Martin før han tok til keyboardet og sang. På den tiden da de fleste bønder fortsatt er i pyjamasen, gikk alarmen min for å få meg opp.

Jeg lurte ikke, jeg tenkte på å jobbe, da jeg helte kaffen min rett i kaffekoppen.

Jeg skulle ikke på skolen. Jeg skulle ikke et kult sted. Jeg skulle til mitt lokale basseng. Det var det jeg gjorde.

Senere la han til refrenget I'm early for work, I'm early for work. Jeg føler meg så kjip fordi jeg er tidlig ute på jobb.

Å, jeg er tidlig på jobb, ja, jeg er tidlig på jobb, jeg må være en slags j-j-j-j-jerk.

Det er utrolig, sa Beth etterpå. Det gjør det verdt å være 20 minutter senere på forelesningen min!

Neste opp kom barnehageleder Mark, som snakket om grusomheten ved å våkne tirsdag morgen med nakken full av hickeys, og deretter innse at han måtte gå inn i et rom fylt med 100 førskolebarn, deres foreldre og 28 ansatte.

Mark, Mark, Mark, det ser ut som du hadde en gnist, eller en slags kamp, ​​sang Martin. Å Mark, Mark, Mark, gikk du og møtte en slags vampyr i går kveld?

Martin stoppet da for å si, jeg beklager, men det er virkelig ikke godt nok. Jeg prøvde å komme meg til et sted der «lærerne ler og han sa at det var et skjerf med leopardprint», men jeg klarte ikke å komme meg dit. Det var der det ville ha sluttet, men jeg kunne ikke finne broen til den.

Sangeren la så spøkefullt til Mark. Dessuten tror jeg egentlig ikke det er noe problem. Jeg kan egentlig ikke gjøre noe med mindre jeg virkelig sympatiserer - og det gjør jeg ikke. Det er et luksusproblem. Det er ikke dystert i det hele tatt. Det er bare kjempebra. Ta på deg et skjerf og slutt å stønne.

Sist ut var Lewis, som stilte opp som en av de tøffeste låtskrivingsutfordringene gjennom tidene: å synge om å snuble med uskarpe øyne inn på badet, for så å miste astmainhalatoren ved et uhell i pannen.

Hva skal jeg med det?! Martin lo som svar. Jeg pleide å være en internasjonal superstjerne. Hva i helvete har skjedd, mann?!

Martin nektet å bli slått, men gjorde Lewis' inhalatormareritt til en sang kalt Lonely Christmas, og åpnet med replikken, det er en grunn til at du aldri bør spørre, en mann skal være multi-tasking...

Selv om det sikkert hadde vært mer passende for ham å synge Coldplay-hiten Yellow?