Cynthia Erivo gjør sin Oscar-debut (som to ganger nominert) i Showstopping White Gown

De Harriet stjernen er nominert for fremføring av en skuespillerinne i en hovedrolle og beste originalsang

Cynthia Erivo sørget for at hennes debut Oscars røde løper ville være en å huske.

Etter å ha servert utrolige moteøyeblikk - først på Golden Globes , og igjen på SAG Awards - Cynthia Erivo leverte nok en gang ved 2020 Academy Awards i kveld.

De Harriet stjernen, som er nominert både for beste skuespillerinne og beste originalsang, lagret det beste til sist, og snudde hodet i en hvit spesialtilpasset Atelier Versace en-skulder bustierkjole, med en krystallnetting-bodice og front-spaltedetalj som avslører hennes hvite Stuart Weitzman-plattform hæler. Hun pyntet med Piaget diamantringer og øredobber, samt Maria Tash øredobber og blå og hvite negler som ikke matcher.

Cynthia ErivoKreditt: Amy Sussman/Getty

Til slutt valgte Erivo et røykfylt øye og en naken leppe.

Oscars-kjolen hennes avslutter en prissesong full av sprudlende, showstoppende stil. Den 19. januar brakte Erivo en fargeklatt til SAG Awards røde løper i en stroppeløs tilpasset Schiaparelli Couture ballkjole med rød bustier topp og rosa voluminøst lagdelt skjørt. Hun paret det dristige utseendet med Roberto Coin-smykker.

Cynthia ErivoKreditt: John Salangsang/Variety/Shutterstock

Og i gang med prissesongen på Golden Globes i 2020, overrasket skuespillerinnen i en 3 millioner dollar anheng i bulgarsk safir , kombinert med en svart-hvitt spesialtilpasset, håndperlet, off-the-skulder kjole fra Thom Browne.

E! Live fra den røde løperen , avslørte hun overfor verten Ryan Seacrest at kjolen hennes var hånd-perlet og brodert, og at [det] tok 800 timer å lage.

RELATERT: Oscars 2020: Joker leder nominasjoner med 11, tre andre filmer uavgjort med 10

De Harriet Star fortalte også PEOPLE på den røde løperen at hun valgte å inkludere peoner på innsiden av kjolen hennes - som veide omtrent fem pund! – fordi de er favorittblomsten hennes.

Cynthia ErivoKreditt: Todd Williamson/NBC/NBCU Photo Bank via Getty

FOLK bekreftet at Erivos kjede var laget av en pære-cabochonsafir, en rund diamant, 136 buff top safirer, to marquise-diamanter, 33 runde diamanter og pavé-innsatte diamanter.

Erivos 'stylist Jason Bolden delte en snaps bak kulissene av stjernen på Instagram før hun gikk på den røde løperen.

Det nye Hollywood!! Modig, svart og vakker ?? Takk @thombrowneny for 800 timers arbeid & @bulgariofficial for 3 millioner dollar halskjede ???? #JSNstyleteam, skrev han i bildeteksten.

Tidligere denne måneden åpnet Erivo, som er den eneste skuespillernominerte med farge i kveld, opp for PEOPLE om å portrettere Harriet Tubman – og det tåretrekkende øyeblikket når karakteren hennes endelig blir fri.

RELATERT: Jennifer Lopez, Beyoncé og Frozen 2 snubbet av 2020 Oscars – og flere sjokkere

Det var et øyeblikk hvor Harriet tar steget inn i friheten, og dagen var akkurat så dyster som du kan tro. Himmelen var grå, det regnet, og vi hadde så mye å gjøre den dagen at det bare føltes som om det var umulig, husket skuespillerinnen.

Cynthia Erivo smykkerKreditt: Jason Bolden/Instagram

Vi begynner å skyte, og akkurat i det jeg tar steget over, bryter skyene, solen kommer frem, sa Erivo til PEOPLE. Så solen i ansiktet mitt [i filmen] er den virkelige solen i ansiktet mitt. Du ser deg rundt og alle gråter. Det føltes som et av de øyeblikkene hvor vi visste at vi ikke gjorde det på egen hånd.

Den 92. årlige Oscar-utdelingen sendes direkte fra Dolby Theatre i Hollywood 9. februar klokken 20.00. ET på ABC.