Dionne Warwick avslører hvorfor hun fortsatt ikke er en fan av hitlåten hennes 'Do You Know the Way to San Jose'

Popklassikeren, som ble skrevet av Burt Bacharach og Hal David, ble en av hennes største hits og solgte over 3 500 000 eksemplarer. Hvert produkt vi har har blitt uavhengig valgt og anmeldt av redaksjonen vår. Hvis du foretar et kjøp ved å bruke lenkene som er inkludert, kan vi tjene provisjon.

Det er over fem tiår siden Dionne Warwick spilte inn en av hennes største hits, Do You Know the Way to San Jose - og hun er fortsatt ikke gal etter sangen.

Popklassikeren, som ble skrevet av Burt Bacharach, med tekster av Hal David, ble en av hennes største hits og solgte over 3.500.000 eksemplarer.

Jeg ønsket ikke å synge eller spille inn «San Jose», forteller Warwick, 78, til PEOPLE. Det var ikke en av favorittsangene mine som Hal David skrev. Jeg kunne rett og slett ikke forestille meg at Hal skulle skrive en tekst som hadde 'whoa, whoa, whoa, whoa, whoa....'

Jeg sa til ham: 'Hvordan kunne du?' legger hun til med en latter. Jeg sang den på grunn av tilhørigheten han hadde til sangen og gråt hele veien til banken. Hva kan jeg fortelle deg?

Warwicks samarbeid med Bacharach og David på slike elskede plater som Walk on By, I Say a Little Prayer og I'll Never Fall in Love Again, ble klassikere og gjorde Warwick til en stjerne. En av verdens mest gjenkjennelige stemmer, hun er fortsatt identifisert av dem - uansett hvem andre har sunget dem.

De er definitivt mine sanger, sier hun. Selv med mengden av andre som synger disse sangene, vet de fortsatt hvem sin sang det er egentlig er.

Dionne WarwickKreditt: Christian Witkin

I denne ukens PEOPLE snakker Warwick om sangene hennes, gamle og nye, og hennes kommende album , Hun er tilbake , produsert av sønnen Damon Elliott, som kommer ut 17. mai.

Til tross for albumets navn, dro vokallegenden egentlig aldri. Jeg vet ikke hva det vil si å bremse, sier Warwick, som har vunnet fem Grammy-priser, samt en sjette tidligere i år for Lifetime Achievement. Jeg elsker det jeg gjør, sier hun. «Jeg anser ikke det for å fungere. Det er bare en forlengelse av meg.

Dionne WarwickDionne Warwick og Burt Bacharach | Kreditt: Everett

RELATERT: Burt Bacharach Pens emosjonell ny sang med Rudy Pérez dedikert til overlevende fra skoleskyting

Warwick var bare 21 år gammel da Bacharach hørte henne synge sammen med gruppen hennes, Gospelaires, og ba henne spille inn en demo av noen av sangene hans. Hun var sjenert, minnes Bacharach, og hadde på seg joggesko. Likevel, sier han, hadde hun et utseende som en stjerne. Det var noe med henne.

Verden ville snart være enig. Warwick fortsatte med å selge over 100 millioner plater.

Hun ble født som Mary Dionne Warrick og vokste opp omgitt av musikk i East Orange, New Jersey. Etter at plateselskapet feilstavet etternavnet hennes på hennes første album, ble navnet sittende fast. Jeg ble veldig lei meg, sier hun. Jeg uttrykte det til bestefaren min og sa: «Hvordan kunne de våge å gjøre dette mot meg?» Han sa: «Bare se på det som ditt profesjonelle navn.» Jeg likte det fortsatt ikke, men jeg ble en «veke» i stedet for en 'rick.'

Og resten var popmusikkhistorie.

For mer fra Dionne Warwick, hent den siste utgaven av PEOPLE, på kiosker på fredag.