Ed Sheerans sjeldne skolegutt-demobånd selges for nærmere $80 000 på auksjon

«Det var det aller første demobåndet han gjorde, og han solgte dem på skolen for £5 ($6),» forteller Karen Fairweather fra Omega Auctions til PEOPLE of Ed Sheerans sjeldne Spinnende mann innspilling ED SHEERANKreditt: SATURDAY NIGHT LIVE -- 'Alec Baldwin' episode 1718 -- Bildet: (l-r) Musikalsk gjest Ed Sheeran opptrer 11. februar 2017 -- (Foto: Will Heath/NBC)

Ed Sheeran har spilt inn nok et hitalbum - bare denne gangen ble det satt sammen på soverommet hans i tenårene!

En sjelden kopi av 'Shape of You'-sangerens første demo - kalt Spinnende mann - ble auksjonert for en iøynefallende $80 000 i Lancashire, England onsdag.

Innspilt i 2005 da 29-åringen var elev ved Thomas Mills School i Framlingham, Suffolk, har den ni tidligere uutgitte spor og er bare en av en håndfull av Sheerans skolegårds-CDer som fortsatt eksisterer.

'Det var det aller første demobåndet han gjorde, og han solgte dem på skolen for £5 ($6) hver,' Karen Fairweather fra Omega auksjoner forteller PEOPLE om den sjeldne CD-en, og legger til at auksjonshuset ble 'fullstendig blåst bort' med prisen det til slutt nådde.

ED SHEERANKreditt: Omega Auksjoner

'Da han ble berømt, tror jeg han prøvde å få dem alle tilbake,' fortsetter hun. «Ifølge Ed var det rundt 20 av dem, og han er sitert på at han nå har 19. Men jeg tror det fortsatt er et par flere der ute et sted. Fem spor ble gitt ut noen år senere, så av de 14 sporene er det ni som aldri har blitt hørt. Det er derfor det er et så interessant stykke.'

Ifølge Fairweather viser Sheerans tenåringsinnspilling hele spekteret av den fire ganger Grammy-vinnerens talent, som han delvis finpusset ved å buske på gatene i Galway i Irland.

Det er imidlertid ikke helt slik Sheeran – som nylig reflekterte over sin 'avhengighetsskapende personlighet' og overspising – ser på demo-innspillingen.

«Ed ville ikke at den skulle komme ut fordi han sannsynligvis er flau over den, sier Fairweather. «Men det er faktisk en veldig god innsats for en 12-13 år gammel skolegutt.

«Tatt i betraktning hans alder, er det virkelig veldig bra. Den er imidlertid veldig forskjellig fra musikken hans nå - den er veldig steinete og tyngre.'

Ed Sheeran DemoKreditt: Omega Auksjoner

Innsiden av demoen – som sier at Sheeran ga alle tekstene, musikken og produksjonen på sangene – gir også et innblikk i hans tidlige låtskriverpåvirkninger, med den daværende Norfolk-tenåringen som krediterer 'Damien Rice, Eric Clapton og Jimmy H' som hans 'inspirasjon'.

Å skrive låt og spille gitar er som å ha en direkte linje til mine tanker og følelser,' legger 'Perfect'-sangeren til i en svært personlig tone. «Alle har sterke følelser uansett alder. Vi kan alle føle kjærlighet, glede, lengsel, smerte og hat. Jeg håper unge mennesker kan sette seg inn i tingene mine og finne noe de kan identifisere seg med.'

'Dette er den første samlingen av spor jeg har laget,' fortsetter han. 'Jeg ser virkelig frem til å spille dem live på konsert.'

Ed Sheeran, Cherry SeabornKreditt: Omega Auksjoner

Fairweather er fast bestemt på å holde identiteten til den nye eieren av demoen – som byr på telefon – en nøye bevoktet hemmelighet. En person som imidlertid definitivt kan utelukkes, er den nye datteren som Sheeran og kona Cherry Seaborn ønsket velkommen i slutten av august.

'Ello! En rask melding fra meg siden jeg har noen personlige nyheter som jeg ønsket å dele med dere ...» la sangeren ut på Instagram 1. september sammen med en bedårende bilde av et par babysokker på toppen av et blått og grønt teppe.

Gå aldri glipp av en historie – meld deg på PEOPLEs gratis daglige nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på det beste av hva PEOPLE har å tilby, fra saftige kjendisnyheter til overbevisende historier om menneskelig interesse.

Ed Sheeran og Cherry Seaborn | Kreditt: Stephen Pond/Getty

«Siste uke, ved hjelp av et fantastisk leveringsteam, fødte Cherry vår vakre og sunne datter – Lyra Antarctica n.

«Vi er helt forelsket i henne. Både mamma og baby har det fantastisk, og vi er på sky ni her,» fortsatte den nybakte pappaen. «Vi håper at du kan respektere personvernet vårt på dette tidspunktet. Masse kjærlighet, og jeg ser deg når det er på tide å komme tilbake, Ed x.'