Eddie Izzard løper 27 maraton på 27 dager for veldedighet: 'Det har vært det vanskeligste jeg noen gang har gjort'

Den 54 år gamle britiske komikeren avsluttet sine løp i Sør-Afrika søndag Tania Coetzee/REX/Shutterstock | Kreditt: Tania Coetzee/REX/Shutterstock

Søndag fullførte den britiske komikeren Eddie Izzard et dobbeltmaraton i Johannesburg, Sør-Afrika – en stor bragd alene, men disse løpene fullførte en større veldedighetsutfordring der han løp 27 maraton på 27 dager.

Izzard, 54, fullførte sitt siste løp på 26,2 mil ved føttene av en stor statue av Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela, til hvis ære utfordringen er strukturert. (Han løp ett maraton hver dag for hvert år Mandela ble fengslet.)

Izzards innsats samlet inn mer enn 1 million dollar til årets Sport Relief, ifølge BBC , en toårig veldedighetsinnsats.

På slutten av løpet var Izzard bokstavelig talt tapt for ord (og nesten andpusten) da han snakket med BBC, og på et tidspunkt brøt han til tårer.

'Takk skal du ha. Det har vært det vanskeligste jeg noen gang har gjort. Jeg er veldig sliten, sa han. «Så takk til alle som har donert. Dette var tøft. Så ikke gjør dette hjemme. Jeg vet ikke om jeg kan si så mye mer.

En uplanlagt hviledag tidlig i utfordringen betydde at Izzard måtte løpe to maraton på søndag, den siste dagen, ifølge BBC.

I løpet av å løpe 707 miles overvant Izzard dehydrering, varmeutmattelse og solstikk, ifølge BBC.

Maratonløpet hans fullførte, Izzard feiret søndagen med en flaske musserende vin, ifølge BBC – som han tok en lang drink rett fra flasken.