Emma Stones stylist avslører at Oscar-kjolen hennes tok 1700 timer å lage

Selv om Stone i utgangspunktet så for seg kjolen i sølv, var måten gull komplimenterte hårfargen og huden hennes for god til å gå glipp av emma-stone-20002

Emma Stone så ut som vinneren av beste kvinnelige hovedrolle i det sekundet hun gikk inn på den røde løperen på Oscar-utdelingen. De La La Land Stjernen legemliggjorde en sølvskjermsirene, og hyllet musikalen hennes som handler om glitter og glamour i Hollywood, i en tilpasset Givenchy Haute Couture-kjole som tok 1700 timer å lage.

Stones stylist Petra Flannery forteller til PEOPLE at det tok en landsby for å lage den gylne jente-looken designet av Riccardo Tisci, hans siste couture-kjole for Givenchy-huset før han dro tidligere denne måneden.

Hele kjolen var håndperlet på blonder, sier hun. Det tok over 1700 timer og et team på 11 fra Givenchy Atelier. Det er et perlevidunder. Når du ser det på nært hold, er det et vidunder av forskjellige gylne farger, former og størrelser.

Flannery deler at skuespillerinnen var med på designet så snart hun så skissene.

Perlekanten var kliningen, sier hun.

Selv om Stone i utgangspunktet så for seg kjolen i sølv, var måten gull komplimenterte hårfargen og huden hennes for god til å gå glipp av.

Under en tur til Paris tidligere på året så vi perleprøvene og vi valgte de vakre gull-, rav- og krystallfargene, avslører Flannery.

RELATERT VIDEO: Emma Stone avslører hennes favorittfilmøyeblikk gjennom tidene

Stones røde løper-stil har vært aktuell hele prissesongen, fra hennes eteriske Valentino Haute Couture-kjole utsmykket med stjerner ved Golden Globe Awards til den lunefulle liljepad-broderte Alexander McQueen-kjolen hun hadde på seg til Screen Actors Guild Awards. Imidlertid ble Givenchy-kjolen i gull som ble lagret til Oscar-kvelden direkte påvirket av Stones musikal.

Jeg ble veldig inspirert av La La Land , sier Flannery. Innslaget av dans, bevegelse og Hollywood-glamour fikk meg definitivt. Både Emma og jeg ville fange denne følelsen i kjolen.

I tillegg delte stylisten noen morsomme motetrivia om henne Instagram : Stone er den første skuespillerinnen siden Audrey Hepburn som vant en Oscar iført Givenchy. (Hepburn tok prisen for beste skuespillerinne i 1954 for Romersk ferie !) Ikke en dårlig klubb å være med i!

Av Stephanie Petit og Catherine Kast