Alt Kate Spade har sagt om å drive virksomheten sin: 'Jeg har ingen interesse i å tape penger'

Den avdøde designerens karriere med hennes egne ord

Både moteindustrien og kleselskere sørger over tapet av den legendariske veskedesigneren Kate Spade, som gikk bort tirsdag, og etterlot seg en arv av ikoniske design, et nytt selskap (Frances Valentine), og hennes 24-årige mann, Andy, og 13 år gamle datter Frances Beatrix. Spade startet sitt navneselskap fra grunnen av i leiligheten hennes i 1993, og bygde siden en virksomhet som har inspirert industriinnsidere som Bobbi Brown og kjendiser som Reese Witherspoon. Og mens mange deler minnene sine om Spade og merket hennes, ser vi også tilbake på hvordan hun så på reisen hennes - med hennes egne ord.

5-årsjubileum for CFDA/Vogue Fashion FundKreditt: Brian Ach / WireImage

Jeg så motedirektørene - det ville være ditt neste hopp fra å være senior moteredaktør, og jeg tenkte, jeg ser egentlig ikke for meg at jeg vil ha den jobben ... så Andy og jeg var ærlig ute på en meksikansk restaurant og han sa bare: ' Hva med håndvesker?' hun fortalte NPR om sin daværende kjæreste, Andy Spades oppmuntring til å starte selskapet. Jeg sa: ‘kjære, du starter ikke bare et veskeselskap.’ Og han sa ‘Hvorfor ikke, hvor vanskelig kan det være?’

Selvfølgelig var det vanskeligere enn Andy forventet. Spade la til at når de først brukte en anstendig sum penger, var de ikke sikre på at merket ville holde seg.

RELATERT: Kate Spades liv i bilder

Jeg sa at jeg synes vi burde legge den ned, sa hun om vanskelighetene de møtte da de lanserte merkevaren. Jeg er veldig konservativ, jeg har ingen interesse i å tape penger, og jeg sa at vi allerede har brukt $4000, og jeg sa at det var det fra meg, du vet, jeg er ikke en gambler.

Men før hun visste ordet av det, vokste Spades design til et multi-million dollar-imperium som tiltrakk kvinner med forskjellige smaker innen mote. Og selskapet var så stort at svogeren hennes, David Spade, undret seg over formuen deres.

Folk spør meg om broren min og hans kone som startet Kate Spade, sa han til PEOPLE i 2015. Det er interessant for folk, og hvis jeg hadde pengene deres, ville jeg kastet mine.

Men mange fans av merket, som Spade startet i 1993, vet kanskje ikke at Kate og Andy solgte merkevaren hennes med samme navn i 2006, etter datteren hennes i 2005.

Etter å ha solgt mer enn halvparten av sin eierandel i selskapet til Neiman Marcus i 1999, solgte designeren og hennes to partnere resten av selskapet til Liz Claiborne for 59 millioner dollar, og tok det neste tiåret å ta vare på datteren mens de fant ut henne neste trekk. (Kate Spade New York ble deretter solgt til Coach for 2,4 milliarder dollar i mai 2017, og dannet Tapestry, Inc.)

Vi fikk en baby i 2005...jeg ønsket å dra på gode vilkår, det var den perfekte tiden å dra, sa designeren til NPR i et 2017-intervju. Jeg ønsket å tilbringe tid med datteren min, jeg hadde hørt så mange skrekkhistorier om folk som selger og så blir de og så slåss de og de saksøker...så jeg tenkte åh, det er for stygt for meg...så det var sømløst. Det var en veldig rolig utgang.

Så, i 2016, begynte hun sin neste satsning: Frances Valentine, et nytt sko- og tilbehørsmerke hun oppkalte etter datteren.

Spade fortalte NPR om midlene hun, mannen hennes og deres to partnere brukte for å starte den nye linjen: Vi er selvfinansierende igjen, så jeg er ikke gal etter, som jeg nevnte tidligere, å tape penger, så du vet – denne tingen fungerer bedre.

Linjen besto av halmposer, flater og lekne pumps, som ble båret av slike som Brooke Shields og Lena Dunham .

Designeren endret lovlig navn til Kate Valentine til ære for etiketten.

Jeg trodde det var viktig å skille ut hvem jeg er nå, sa hun til PEOPLE i 2016. Jeg er den samme personen, men det er en forskjell.