George Clooney krever slutt på folkemord og «torturvoldtekter» i Sudan

«Disse «torturvoldtektene» er bare ett verktøy i Sudans kriminelle arsenal», skriver skuespilleren

George Clooney har tilkalt den amerikanske regjeringen og det internasjonale samfunnet for å rette oppmerksomheten mot den pågående konflikten i Darfur.

Skuespilleren og aktivisten, 53, slo seg sammen med John Prendergast og Akshaya Kumar fra Nok prosjekt – en ideell organisasjon som jobber for å få slutt på folkemord og forbrytelser mot menneskeheten – for å skrive en meningsartikkel for New York Times som beskriver den eskalerende volden som ble pålagt av hærens tjenestemenn mot sudanesiske sivile.

Massegrusomheter fortsetter å skje i Darfur uten noe eksternt vitne, skrev Clooney og hans medforfattere i stykket, som går torsdag i trykt utgave, og bemerker at den sudanesiske regjeringen kontinuerlig har blokkert tilgangen til journalister, humanitære arbeidere og fredsbevarende oppdrag.

Ethvert vindu inn i livet der er begrenset, skrev de.

Trioen nevner også å reise til landet og høre på egenhånd om seksuell vold i flyktningleirer.

Under våre egne besøk til Darfur, Nuba-fjellene og flyktningleire i nabolandene har vi hørt historie etter historie som de fra Tabit, skrev de.

Artikkelen fortsatte: Disse «torturvoldtektene» er bare ett verktøy i Sudans kriminelle arsenal, som også inkluderer luftbombing av sykehus og landbruksmarker, brenning av landsbyer og nektelse av mathjelp.

De I morgen Land skuespiller har vært en langvarig aktivist mot volden i Sudan. Han ble arrestert i 2012 for å ha deltatt i en iscenesatt protest utenfor den sudanesiske ambassaden i Washington, D.C., og fikk malaria under en reise til Afrika i 2011, hvor han presset på for mer diplomati for å få slutt på folkemord.

Clooneys kone Amal har også en profesjonell CV full av sosial aktivisme.

Den London-baserte advokaten, 37, tok nylig en sak der hun skal representere The Hooded Men, en gruppe på 10 klienter som hevder de ble torturert av den britiske hæren i Nord-Irland i hele august 1971. Hun representerer også Armenias interesser i en folkemordsrettssak for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMK).