Gratulerer med dagen, Lady Gaga! Feir ved å overse hennes 13 mest ikoniske forestillinger noensinne

Bare i tilfelle du ikke allerede er overbevist om at hun har noen av de beste pipene på planeten, gjenopplev noen av Lady Gagas beste øyeblikk på scenen Kreditt: Ronald Martinez/Getty

Lady Gaga ble født til å innta scenen.

Vokalevner i verdensklasse og en slående tilstedeværelse gjør alt fra finalene på arenaturneene til oppvarmingen bak scenen til uforglemmelige seeropplevelser. I feiringen av hennes 34-årsdag i dag, ser vi tilbake på noen av disse bemerkelsesverdige forestillingene.

Shallow — Oscar-utdelingen 2019

Gaga og henne En stjerne er født costar Bradley Cooper opptrådte i karakter som elskere Ally og Jackson, og de var så overbevisende at noen fans lurte på om de hadde virkelige følelser for hverandre. For meg, som utøver og som skuespiller, ville vi selvfølgelig at folk skulle tro at vi var forelsket. Og vi ønsket at folk skulle føle den kjærligheten på Oscar-utdelingen, fortalte hun senere Hun . Og vi jobbet hardt med det, vi jobbet i flere dager. Vi kartla det hele - det var orkestrert som en forestilling.

Poker Face & Paparazzi — 2009 MTV Video Music Awards

Den blodige finalen, stokken, pianopausen, lysekronene – denne forestillingen var Gaga-showmanship på sitt beste. Stjernens teater var ulikt noe som hadde prydet VMA-scenen, og stol på oss, det sier noe.

Til det skjer med deg – Oscar-utdelingen 2016

Femti overlevende seksuelle overgrep ble med sangeren på scenen da hun fremførte sin nominerte form for beste originale sang Jaktmarken . Den rørende sangen etterlot publikum i Hollywood-eliten tårevåte og på beina.

Super Bowl LI Halftime Show - 2017

Fra og med God Bless America, fylte Gagas nesten 14 minutter lange sett Houstons NRG-stadion med ren energi.

Million Reason - Royal Variety-forestillingen i 2016

Hun leverte en rørende forestilling av henne Joanne ballade på den årlige innsamlingen til Royal Variety Charity.

Lyden av musikk Medley - Oscar-utdelingen 2015

Jepp, Lady Gaga gikk i skoene til Julie Andrews på Oscar-kvelden. Superstjernen hyllet den klassiske musikalen med en medley som inkluderte favorittene The Sound of Music, My Favorite Things og Climb Ev’ry Mountain. Til og med Andrews var imponert over hyllingen. Hun klarte det virkelig, og jeg syntes hun gjorde det bra, sa skuespillerinnen senere av forestillingen.

The Star-Spangled Banner – Super Bowl LII, 2016

Alle fra andre kjendiser til tweetere ble imponert over Gagas kraftige gjengivelse av nasjonalsangen. Sangerinnen selv ble rørt til tårer da hun svulmet opp av patriotisk stolthet.

Hair — 2011 iHeartRadio Music Festival

I denne emosjonelle forestillingen hyllet Gaga Jamey Rodemeyer, en 14 år gammel fan som døde av selvmord etter å ha utholdt homofobisk mobbing. Før hans død twitret Rodemeyer et hjerteskjærende farvel til mormonsteret, som Gaga delte på scenen under konserten. I kveld, Jamey, vet jeg at du ser på oss der oppe. Og du er ikke et offer, du er en leksjon for oss alle, sa hun før hun sang sangen.

Speechless — 2009 VEVO lanseringsarrangement

Takket være nærbilder kan du bare føle Gaga kobler seg til sangen (og gåsehuden kryper oppover armen). Som alltid er pianoferdighetene hennes også imponerende.

Born This Way - Grammy Awards 2011

Det er klart at artistens egginngang, skulderimplantater og lateks-aktige antrekk gjorde inntrykk, men hennes mordere dansemoves fikk oss også til å snakke. Gaga (og hennes feilfrie magemuskler) jobbet i halsbrekkende fart sammen med backupdanserne hennes, og hun gjorde det også i hæler.

Bad Romance and Speechless - 2009 American Music Awards

Rekvisittene og iscenesettelsen av Gagas AMA-opptreden sendte henne allerede kraftige sanger over kanten. Den opplyste beinet, flammende piano og knuste flasker bare skrek Gaga, og vi elsket det.

Applaus — MTV Video Music Awards 2013

Hvorfor bruke ett kostyme når du kan bruke alle kostymene? Gaga utførte tryllekunstnertjeneste på VMA-ene i 2013, og utførte en rekke antrekksendringer rett på scenen midt i straffende koreografi. Bare nok en påminnelse om at ingen setter opp et show som Gaga.

The Edge of Glory - A 2011 Howard Stern Show Utseende

Gagas undervurderte, men likevel avkjølende, akustiske ytelse fikk stor ros fra programleder Howard Stern. Jeg tror jeg er forelsket i deg, spøkte han etter sangen. Det er en av de beste liveopptredenene jeg noen gang har hatt på showet mitt i alle årene jeg har vært her.