Hvordan Colin Farrell og Retta tilbringer Valentinsdagen

Det er ikke helt hva du tror – men de to slår seg sammen for en god sak Kreditt: Courtesy Retta

Colin Farrell og Retta har noen veldig spesielle Valentinsdagsplaner.

Nei, filmstjernen og Parker og rekreasjon funnylady er ikke på vei ut på en romantisk date (selv om vi ville elske det), men de jobber sammen for å bringe oppmerksomhet til en sak som påvirker dem begge: Angelman syndrom.

Til ære for International Angelman's Day 15. februar, er kjendiser med personlig tilknytning til sykdommen – Farrells sønn og Rettas gudsønn begge har det – deltar i en videokampanje å øke bevissthet. Angelmans syndrom, som rammer én av 15 000 fødsler, er en uhelbredelig genetisk lidelse som svekker barns kognitive og utviklingsmessige vekst, ofte forårsaker anfall, balanseforstyrrelser og talemangel.

Da hennes gudsønn Brooklyn, nå 7, ble diagnostisert med Angelmans, hadde Retta aldri hørt om det. Faktisk er de fleste barn født med lidelsen generelt feildiagnostisert som å ha mer vanlige lidelser som autisme. Brooklyns foreldre (far er L.A.-sjef Sam Maydew) slet med å finne den riktige diagnosen, og fikk til slutt svarene de trengte fra spesialister i Chicago.

Siden den gang har Brooklyns foreldre jobbet for å gi sønnen riktig terapi og medisiner, og Retta har sluttet seg til Foundation for Angelman Syndrome Therapeutics (FAST) , bruke stjernekraften hennes til å spre bevissthet – og bruke henne morsomme sosiale medier-feeder også.

Hvem som helst, spesielt hvis du nettopp er diagnostisert, føler du deg hjelpeløs, sier hun til PEOPLE. Og hvis noen går til nettstedet, innser det at det er det en Facebook-side , kan du si til noen: 'Hei, jeg vet at du sliter, det er folk som sliter også, og de kan hjelpe deg.'

Heldigvis er det litt håp. Det er veldig annerledes nå når du får diagnosen Angelman – spesielt hvis barna dine er små – enn det var for bare 10 år siden, sier Retta. Nå er det barn som i det minste kan kommunisere som kan si spesifikke ord, og de kan peke på forskjellige ting for å fortelle deg hva de vil ha eller hva de ikke vil. Fadderbarnet mitt leker med iPaden, han vet hvordan han slår på DVD-spilleren og den slags.

Da han snakket med PEOPLE i oktober, uttrykte Farrell lignende håp for – og stolthet over – sønnens fremgang.

Jeg husker dagene da han ikke kunne se 10 minutter av en film fordi han ikke kunne sitte stille, Vinterfortelling skuespiller sa om James, 10. Men nå kan han.

Se Rettas video (med hennes søte gudsønn) ovenfor og Farrells klipp nedenfor, og for å høre fra Wilmer Valderrama, Josh Peck og flere stjerner som sprer ordet, Klikk her . For mer informasjon om FAST og Angelman Syndrome, logg på cureangelman.org .