Hvordan Jordin Sparks kom over Jason Derulo på 21 dager

Sangeren sier til PEOPLE at nøkkelen er en sang du kan synge på 'toppen av lungene' Kreditt: Troy Jensen

Det sies at det tar 21 dager å danne en ny vane, men i tilfelle Jordin Sparks tok det 21 dager å bryte en. Skuespilleren og sangeren forteller til PEOPLE at hun bare tillot seg selv den korte tidsrammen for å gå videre fra ekskjæresten Jason Derulo.

Jeg ga meg selv 21 dager, fortalte hun PEOPLE, før hun forklarte sine andre metoder for å håndtere hjertesorg. De amerikansk Idol alun skilte seg fra sangeren Derulo i september etter å ha datet i tre år.

Jeg laget en videoblogg, så hver dag filmet jeg meg selv mens jeg bare snakket om det jeg følte, sa Sparks. Og det var veldig kult, for da jeg gikk tilbake og så på et par av dem, fra der jeg begynte til … der jeg stoppet, var det en stor forandring.

Sparks (25), som bekreftet sitt nye forhold til rapperen Sage the Gemini for PEOPLE forrige uke, sa at det å komme seg forbi følelsene av håpløshet var avgjørende for at hun kunne komme videre.

Du tror bare at du aldri kommer til å reise deg fra gulvet, du tror du aldri kommer til å komme deg ut av funkisen du er i og du gjør, solen står opp neste dag, og du står opp, og du bare fortsett, sa hun. Det hjalp meg virkelig.

Sangeren rådet også andre kvinner som går gjennom grove brudd om å finne en sang de kan synge på toppen av lungene dine. Sparks valg? Big Sean's I Don't F— with You.

Sparks snakket også om Instagram-bruken hennes i klippet, som inspirerte hennes nye singel, Double Tap. Til tross for sangen, som er oppkalt etter metoden for å like et bilde på bildedelingsappen, insisterte Sparks på at hun ikke er best på Instagram.

Jeg bruker som ett filter, det er det, sa hun med en latter. Sett Valencia på den greia, og jeg er klar.