Humans of New York samler inn over 1 million dollar for at studentene skal få en livserfaring

Fotograf Brandon Stanton samlet inn penger for å ta studentene med på Harvard-turer Kreditt: Monique Achu

Siden den første åpningen av Mott Hall Bridges Academy i Brownsville, Brooklyn, for fem år siden, har ingenting gitt rektor Nadia L. Lopez sine elever så mye glede som Brandon Stanton gjorde på mandag.

Etter å ha møtt en ung gutt på gaten, som går på Lopez ungdomsskole i Brownsville – et område med høy kriminalitet – tok Stanton et bilde av ham som delte historien sin 19. januar for sin populære Facebook-side. Mennesker i New York .

På spørsmål om hvem som har påvirket livet hans mest, svarte han: Min rektor, Ms. Lopez.

Berørt av guttens historie fant Stanton Lopez og kom til skolen for å møte henne. Forbløffet over personalet og skolen spurte han henne hva hun kunne tenke seg å komme ut av dette. Hun sa at hun ønsket at elevene hennes skulle få den samme opplevelsen som hun gjorde da hun gikk på Harvard.

Lopez assosierte alltid Harvard med rikdom og høy sosioøkonomisk status. Hun følte ikke at hun noen gang ville tilhøre. Men da hun dro på besøk da hun studerte ved Boston College under et sommerprogram, skjønte hun at hun tok feil, og skolen endte opp med å resonere henne. Hun ville at elevene hennes skulle vite at de kan sikte høyt.

Stanton startet en innsamlingsaksjon på nett for å samle inn penger for studentene å ta en tur til Harvard. De nådde målet sitt på $100 000 på 45 minutter og overgikk til og med det, og samlet inn over $1 million.

Nå har de samlet inn nok penger til å ta hele skolen – som dekker sjette til åttende klasse – denne våren og hver innkommende sjetteklasse som kommer. Med de resterende pengene planlegger de å organisere et sommerprogram som vil bidra til å tette noen prestasjonshull.

Lopez fortalte elevene i en forsamling mandag, hvor de klappet og skrek så høyt.

Så mange studenter kom bort til meg og klemte meg, forteller Lopez til PEOPLE. De spurte: 'Vent, det er den virkelig smarte skolen, ikke sant? Så vi er smarte?’ og jeg svarte at de er veldig smarte!

Rhonda Arnold, en åttendeklassing og visepresident for elevrådet på skolen, kunne ikke vente med å skryte til foreldrene sine.

Da jeg først fikk vite det, var jeg tom for ord, forteller Rhonda til PEOPLE. Jeg ble så overrasket. Jeg trodde aldri vi skulle klare å ta en slik tur.

Rhonda føler seg takknemlig for å ha Lopez som rektor.

Hun oppmuntrer oss og forteller oss alltid at vi betyr noe og kan bli noe selv med det samfunnet måtte si, sier Rhonda.

Lopez har en spesiell tilnærming når hun underviser elevenes leksjoner. Hun suspenderer dem ikke direkte med mindre de har gjort ting flere ganger. I stedet prøver hun å være proaktiv når hun håndterer dem.

Barn ønsker å bli hørt og noen elever er sinte på livsforholdene, sier Lopez. Målet mitt er å minne dem på at med hvert valg de tar kommer en konsekvens og en fordel. Basert på valget, påvirker det direkte hva neste trinn blir.

Lopez føler seg ydmyk over å være en av studentenes mest innflytelsesrike personer og finner det symbolsk at han sa det på Martin Luther King Jr.-dagen.

Det kom på et tidspunkt da jeg trodde arbeidet mitt ikke gjorde en forskjell, og det var mye vold som skjedde i verden. Jeg kunne se nederlaget i stabens øyne, sier Lopez.

Skolens farge er lilla, og representerer kongelige. Studentene er ikke de eneste som må bruke uniformer – hele personalet går i lilla og svart hver dag, inkludert Lopez.

Skolefargen vår får meg til å føle meg kongelig, sier Rhonda. Jeg føler at jeg må jobbe hardt på denne skolen fordi kongelige mennesker ikke bare setter seg ned og ikke gjør noe, de jobber.