Det er 20-årsjubileet for at Geri Halliwell forlot Spice Girls – og hun beklager fortsatt

Den 31. mai 1998 sjokkerte Geri Halliwell verden da det ble kunngjort at hun skulle forlate Spice Girls. Hvert produkt vi viser har blitt uavhengig valgt og vurdert av redaksjonen vår. Hvis du foretar et kjøp ved å bruke lenkene som er inkludert, kan vi tjene provisjon.

Den 31. mai 1998 sjokkerte Geri Halliwell verden ved å kunngjøre at hun forlater Spice Girls.

Nyheten kom midt under deres verdensturné, etter økte spekulasjoner om Halliwells status i gruppen etter at hun gikk glipp av to konserter i Norge og BBCs National Lottery Show.

Frem til det tidspunktet hadde Spice Girls – bestående av Halliwell (Ginger), Emma Bunton (Baby), Melanie Brown (Scary), Victoria Beckham (Posh) og Melanie Chisholm (Sporty) – virket uatskillelige.

Den heftige femmen forkynte et budskap om solidaritet og jentekraft helt siden de brøt ut på eteren med Wannabe fra 1996, sangen som førte dem til superstjernestatus. De kom sammen for første gang fire år tidligere etter å ha svart på en annonse for å danne et popband for jenter, noe som manglet i musikkbransjen på den tiden.

spice-girls-2000Spice Girls: Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton, Victoria Adams og Geri Halliwell, | Kreditt: Tim Roney/Getty Images

RELATERT: Zig-a-zig-ah! Spice Girls da og nå

I 1995 ble de signert til Simon Fuller fra 19 Entertainment. Debutalbumet deres krydder solgte mer enn 31 millioner eksemplarer over hele verden, med singler inkludert Wannabe, Say You'll Be There og 2 Become 1. Oppfølgingsalbumet deres Spiceworld — med låter som Spice Up Your Life, Stop, Too Much — solgte 20 millioner eksemplarer, noe som gjorde dem den mest solgte kvinnegruppen i historien .

En film, også kalt Spice World , og en rekke vare- og støtteavtaler (inkludert en ikonisk Pepsi-reklame) fulgte snart. Men bak kulissene var det konflikt.

julian-turtonGeri Halliwells rep Julian Turton, leser en uttalelse fra sangeren 31. mai 1998 som bekrefter at hun forlater Spice Girls | Kreditt: Andrew Stuart - PA Images/Getty

Dessverre vil jeg bekrefte at jeg har forlatt Spice Girls. Dette er på grunn av forskjeller mellom oss, sa Halliwell i en uttalelse lest av hennes representant, Julian Turton, på pressekonferansen 31. mai i London i 1998. Jeg er sikker på at gruppen vil fortsette å lykkes, og jeg ønsker dem alt godt.

Selv om hun avsluttet kunngjøringen med en P.S., I'll be back, Halliwell planla ikke å returnere til Spice Girls. Hun hevdet i pressen at hun led av utmattelse og ønsket å ta en pause, men var tilbake året etter med en solo-LP, Schizofonisk .

  • Vil du følge med på det siste fra PEOPLE? Registrer deg for vårt daglige nyhetsbrev for å få dagens beste historier levert rett i innboksen din.

I mellomtiden, de resterende fire Spice Girls som hadde sagt i en uttalelse den gangen at de var opprørt og lei seg over Halliwells avgjørelse, men støttet henne - gikk sin vei. De gikk gjennom sin 40-stopps nordamerikanske turné uten Halliwell og spilte inn nytt materiale, inkludert Goodbye, en feriesingel dedikert til deres avdøde bandkamerat, og deres tredje album, For alltid .

De ville oppløses like etter, da alle de gjenværende damene startet solokarrierer (til forskjellige suksessnivåer).

Spice GirlsSpice Girls i 2007 | Kreditt: Steve Granitz/WireImage

Det skulle gå år før gruppen ble gjenforent - først for en verdensomspennende turné i 2007 som ble knyttet til en Største hits album , som inneholdt to nye sanger: Headlines (Friendship Never Ends) og Voodoo. Opptredener på Victoria's Secret Fashion Show og U.K.'s Children in Need-telethon fulgte.

De kom sammen igjen for å opptre ved avslutningsseremoniene til OL i London 2012, samme år som deres jukeboksmusikal Lenge leve for alltid! hadde premiere i Londons West End.

Hver har vært opptatt på egen hånd. Beckham (44) la musikken bak seg for en enorm karriere innen mote. Brown, 43, ble med på dommerbordet kl Amerika har talent , mens Bunton, 42, sist dukket opp i USA som dommer på ABCs Boyband . Chisholm, 44, har opprettholdt en jevn innspillingskarriere, hennes siste album er fra 2016 Versjon av meg . Alle har blitt mødre.

geri-halliwellGeri Halliwell | Kreditt: S Meddle/ITV/REX/Shutterstock

Så angrer Halliwell på at han dro? Ikke egentlig.

I fjor, på 19-årsdagen for hennes avgang, skrev 45-åringen en fan på Twitter og ba om unnskyldning - men sørger for at de visste at hun aldri så tilbake med sinne.

Jeg beklager det... alt ordner seg til slutt, det er det mamma sier! X , skrev hun.

Victoria BeckhamMelanie Brown, Melanie Chisholm, Victoria Beckham, Emma Bunton og Geri Halliwell | Kreditt: Victoria Beckham/Instagram

Tidligere i år arrangerte Spice Girls nok en gjenforening: å henge med sin tidligere manager Fuller, som de sparket i 1998, for angivelig å diskutere kommende prosjekter.

Den reformerte kvintetten la alle ut bilder sammen på sine ulike sosiale mediekontoer også.

Vi har hatt en fantastisk ettermiddag med å fange opp og mimre om de fantastiske tidene vi har tilbrakt sammen, sa gruppen i en uttalelse.

Vi er alltid overveldet over hvor stor interesse det er over hele verden for Spice Girls. Nå føles tiden inne for å utforske noen utrolige nye muligheter sammen. Vi er alle enige om at det er mange spennende muligheter som igjen vil omfavne den originale essensen til Spice Girls, samtidig som de forsterker budskapet vårt om kvinnelig empowerment for fremtidige generasjoner.