Joan Collins om søster Jackies død: 'Jeg er fullstendig ødelagt'

Jackie Collins døde på lørdag, bekreftet FOLK Kreditt: Getty

Hun har mistet sin beste venn.

Skuespillerinnen Joan Collins forteller til PEOPLE at hun er fullstendig knust etter nyheten om søster Jackie Collins død.

Hun var min beste venn, sa Joan, 82. Jeg beundrer hvordan hun taklet dette. Hun var en fantastisk, modig og vakker person, og jeg elsker henne.

Jackie (77) ble diagnostisert med stadium 4 brystkreft for seks og et halvt år siden, og valgte å holde sykdommen nesten helt for seg selv, og betrodde seg først og fremst til sine tre døtre, Tracy (54), Tiffany (48) og Rory (46). Jackie fortalte det ikke til Joan før i løpet av de siste to ukene.

Hun ble veldig sjokkert, fortalte Jackie PEOPLE om Joans reaksjon på nyheten. Hun hadde ingen anelse. Men hun var flott. Vi var emosjonelle.

På spørsmål om hvorfor hun ikke fortalte Joan tidligere, sa Jackie at hun ikke ønsket å belaste henne:

For det ville virkelig ha påvirket henne. Jeg følte bare at hun ikke trengte det i livet sitt. Hun er veldig positiv og veldig sosial, men jeg er ikke sikker på hvor sterk hun er, så jeg ville ikke belaste henne med det.

Jackie, som satte seg ned med PEOPLE den 14. september hjemme hos henne i Beverly Hills for det som skulle bli hennes siste intervju, angret ikke på beslutningen om å holde kreftreisen privat mens hun omfavnet et veldig fullt liv til sine siste dager. Hun fortalte også om kjærligheten til familien.

Jeg elsker å være sammen med familien min, sa hun. Jeg elsker å sitte ute ved bassenget og se mine [barnebarna] leke.

Når det gjelder døtrene hennes, sa hun forrige uke, jeg er så stolt av dem, og stemmen hennes knuste, la Jackie til, jeg vil at de skal føle seg trygge og jeg vil at de skal føle hva som enn skjer, jeg vil alltid være der.

Jackie og Joan møttes i England tidligere denne uken, noe Joan dokumenterte på Twitter.

Nydelig kveld før søster dro tilbake til LaLaLand, skrev Joan om parets middag.

I februar deltok paret Vanity Fair sin årlige Oscar-etterfest sammen.

De engelskfødte søstrene var hyppige samarbeidspartnere på 70-tallet, med Joan hovedrollen i de vellykkede filmatiseringene av Jackies romaner, bl.a. The Stud .