Julia Michaels åpner opp om hvordan hennes 'blomstrende' forhold til JP Saxe inspirerte ny musikk

Julia Michaels sier at kjæresten JP Saxe er musen bak hennes sprudlende nye singel 'Lie Like This' Julia Michaels, JP SaxeJulia Michaels | Kreditt: Clare Gillen

Hun har hatt sine 'problemer', men Julia Michaels har endelig funnet kjærligheten!

Popstjernen (26) møtte singer-songwriteren JP Saxe (27) første gang for et år siden da de skrev sin hit 'If the World Was Ending'. Paret slapp sporet for et år siden i oktober, FOLK bekreftet at de datet i januar, og nå åpner Michaels opp om hvordan Saxe er hennes muse.

Forrige måned ga Michaels ut «Lie Like This», en sprudlende bop om hennes nye kjærlighet. Det glade sporet er et avvik fra hennes grublende breakout-hit 'Issues' og andre fremstående om emner som mental helse ('Angst', samarbeidet hennes med venninnen Selena Gomez) og hjertesorg (Niall Horan-duetten 'What a Time').

Her snakker den Grammy-nominerte artisten – som forbereder å gi ut debutalbumet sitt etter tre kritikerroste EP-er – om ny musikk, håndtere mental helse under pandemien og forholdet hennes til Saxe.

Hvor kom 'Lie Like This' fra?

Det startet egentlig fordi jeg lå i sengen med JP, og jeg gikk til Spider-Man og kysset ham. Jeg satt foran ham, og han sier: 'Du er ganske opp ned.' Og så snudde jeg meg og han sa: 'Du er ganske riktig også.' Og jeg tenkte: 'Det er en så flott start på en sang.' Så da tok jeg det til studio, og jeg begynte med det og så bare gikk derfra.

Teksten og stemningen til sangen er veldig Julia Michaels — men det er så hyggelig å høre at du høres glad ut på en sang!

Takk! Ja, jeg sier det hele tiden. Dette er første gang jeg har skrevet om kjærlighet hvor jeg ikke er pessimistisk og bitter på den. Det føles veldig godt å bare skrive om kjærlighet og skrive om sunn kjærlighet, for jeg føler at det ikke er noe som egentlig skjer så ofte lenger. Hun trives.

Julia MichaelsJulia Michaels & JP Saxe | Kreditt: Chris Haston/NBC/NBCU Photo Bank via Getty

Du og JP er så søte sammen.

Vi er så slemme. Jeg hater det. [ler]

Hva er det med dette forholdet som fungerer?

Han er bare et godt menneske. Han er et godt menneske. Han er støttende. Han bryr seg. Han er virkelig en vakker person, og det går en lang vei i et forhold. Og han tåler all min BS, noe som er fint - hjelper alltid!

Duetten din «If the World Was Ending» fikk et nytt liv i mars, da pandemien rammet USA. Hva betyr den sangen for deg?

Vel, den sangen er veldig spesiell for meg fordi jeg skrev den dagen jeg møtte JP, så den er allerede spesiell for meg. Da pandemien skjedde, var det galskap. Det var sprøtt å se hvor mye det ga gjenklang hos folk og hvor mye det faktisk føltes som verdens undergang. Og å se alle disse frontlinjearbeiderne lage videoer til det... Vi må lage denne virkelig vakre veldedighetsvideoen for Leger uten grenser, og de setter den på en virkelig vakker måte for oss. De var som: 'Vi er de som kommer over når alt går veldig dårlig, og det er vi som setter livene våre på spill for å hjelpe andre.' Og vi tenkte: 'Wow, det er så virkningsfullt og vakkert.' Så for oss fikk det en utrolig ny, vakker betydning.

Hvordan fyller 'Lie Like This' ut resten av stemningen til albumet du jobber med?

En god del av det er ganske feel-good og den slags ting, men en annen god del av det er fortsatt Indre monolog følelsen av noen kule, interessante sonikk og rare akkorder, fordi jeg føler at det ikke ville vært meg hvis jeg ikke gjorde det. Jeg synes det i det store og hele bare er morsomt, og det føles bare veldig bra.

Jeg snakker om kjærlighet og jeg snakker om vekst i kjærlighet og jeg snakker om hvor godt det føles å være i noe som ikke føles giftig. Jeg føler at vi er så betinget til å like kjærlighet som er kaotisk og dramatisk, og vi er redde for ting som føles for lett. Og det hadde jeg veldig lyst til å skrive om. Så det er i grunnen det jeg har gjort, og det er bare gøy. Og jeg lager det med alle vennene mine, og det er enda morsommere.

Fortell meg om hvordan albumet henger sammen. Har du jobbet med det under pandemien?

Jeg vil si at 90 % av det har blitt jobbet med under pandemien. 'Lie Like This' startet vi rundt juni eller juli, og derfra begynte vi virkelig å ta opp litt av en groove. Det er som 'Å, dette er hva jeg virkelig vil at det skal være, og jeg vil at det skal høres ut,' og så tok det derfra.

Det er annerledes for meg. Jeg har tenkt mye på det fordi noen ganger føler jeg at tristheten min kan være mer håndgripelig enn min lykke, og jeg er redd for at folk ikke vil vokse sammen med meg til min lykke. Jeg håper bare at fansen min vil gjøre det med meg.

RELATERT VIDEO: JP Saxe sier at selvisolasjon med kjæresten Julia Michaels har brakt ut det dumme i dem begge

Hvordan var prosessen? Gjorde du låtskrivingsøkter over Zoom?

Jeg nektet å gjøre Zoom. Jeg tenkte: 'Jeg lager ikke et album over Zoom. Jeg kan ikke gjøre det. Så det har jeg ikke, og det gjorde jeg ikke. Så en gang jeg og mine samarbeidspartnere følte meg komfortable med å være i et rom sammen... Måten [produsentene The Monsters & Strangerz] har satt opp studioet sitt på, er at de har et rom i huset deres som fører til en utendørs terrasse. Så de var i atelieret sitt, og det var en skyvedør i glass; Jeg var ute; da var [medforfatter] Michael Pollack ute på den andre sofaen. Så vi kan alle være sammen, men faktisk ikke være sammen. Så snart alle var i stand til å begynne å ta hurtigtestene, begynte det å gjøre alt litt lettere – da kunne vi ta hurtigtesten om morgenen og faktisk klemme hverandre og være i samme rom, så vi er ikke i LA-været der det er 115º i dalen, og vi alle svetter og dør ute.

Todd og Julie ChrisleyJulia Michaels | Kreditt: Amaury Nessaibia-min

Du har vært veldig åpen om din mentale helse. Hvordan har du klart det i en pandemi?

Noen dager er bedre enn andre. Jeg prøver å bare fokusere på små ting som gjør meg glad i stedet for å fokusere på alle de tingene som ikke gjør det eller fokusere på store ting der de føles litt uoppnåelige. Jeg fokuserer bare på: 'Å, jeg skal spise dette i dag fordi jeg elsker dette. Åh, jeg skal kjøre til stranden og bare rulle ned vinduene fordi det får meg til å føle meg bra. Jeg skal lage noe fordi det får meg til å føle meg bra.' Jeg har bare gjort det mye for å prøve å holde meg rolig, for hvis jeg ikke gjør det, blir jeg virkelig overveldet.

` Se alt
  • Todd og Julie Chrisley har mistet 48 kg til sammen. Sammen: 'Tilbake i kampform!'
  • Courteney Cox lanserer sin nye hjemmebane for hjemmepleie: 'De er skjønnhetsprodukter for hjemmet'
  • Martha Stewart nyanserer Ina Gartens pandemiske mestringsråd for å drikke mer kosmos: 'Ikke sjarmerende'
  • Taylor Lautner sier at 'hovedsakelig tvillingmødrene' ville gjenkjenne ham før Skumring Netflix Resurgence