Kenny Rogers, 79, kansellerer siste datoer for avskjedsturné på grunn av 'helseutfordringer'

Kenny Rogers planlegger å 'fokusere på restitusjon'

Kenny Rogers avslutter sin avskjedsturné tidlig da han jobber seg gjennom en rekke helseutfordringer.

Den 79 år gamle countrymusikklegenden kunngjorde pensjonisttilværelsen i 2015, og har brukt de to siste årene på å sirkle kloden rundt på Gamblers siste avtale - en turné oppkalt etter hans signatursang, The Gambler fra 1979.

Med stopper planlagt i Nevada, California, Pennsylvania, Rhode Island, New York og Louisiana gjennom juni var Rogers nesten på slutten av avskjedskonsertene. Men legens ordre betyr at han må avslutte turen.

Kenny Rogers har jobbet gjennom en rekke helseutfordringer, sa publisisten hans i en uttalelse til PEOPLE. Legene hans forventer fullt ut at resultatet blir bra, men de har rådet ham til å avlyse alle forestillinger til slutten av året for å fokusere på restitusjon.

De kansellerte datoene inkluderer en opptreden på Blackpools Livewire-festival i august, som var Rogers siste planlagte opptreden.

Jeg ville ikke bruke evigheter på å trekke meg tilbake, sa Rogers. Jeg har virkelig hatt glede av denne muligheten til å si farvel til fansen i løpet av de siste to årene Gamblers siste avtale omvisning. Jeg kunne aldri riktig takke dem for oppmuntringen og støtten de har gitt meg gjennom hele karrieren og lykken jeg har opplevd som et resultat av det.

2017 CMA Music Festival – dag 1Kreditt: Erika Goldring/FilmMagic

Rogers er kjent for millioner av fans over hele verden for hits som Islands In the Stream, Through the Years, Lucille og Lady, og har hatt en sekstiår lang innspillingskarriere som går tilbake til 1950-tallet.

Blant hans mange utmerkelser har Rodgers blitt tildelt tre Grammys, 18 American Music Awards og en plass i Country Music Hall of Fame.

Han ble også hedret i oktober med en all-star konsert på Nashvilles Bridgestone Arena som inneholdt opptredener av Lionel Richie, Little Big Town, Judds og hans mangeårige duettpartner Dolly Parton.

All In for Gambler: Kenny RogersKenny Rogers og Dolly Parton | Kreditt: Invision/AP/Shutterstock

RELATERT: Kenny Rogers og Dolly Parton slipper mikrofonen på den endelige ytelsen: 'I Will Always Love You'

Da han kunngjorde pensjonisttilværelsen i 2015, fortalte Rogers Savannah Guthrie og Carson Daly om I dag vise at han var det i håp om å tilbringe mer tid med kona Wanda Miller og fem barn .

Jeg har gjort dette lenge nok. Jeg skrev i boken min at noen ganger er det en fin linje mellom å være drevet og å være egoistisk. Og jeg tror jeg gikk over den grensen da jeg var yngre, sa han. Jeg vil virkelig være der med barna mine og kona mi. De er veldig viktige for meg, og jeg ser ikke nok av dem.

Rogers fortsatte: Jeg har noen ting på listen min. Jeg vil ta dem med til Alaska for å ta laksene. Jeg har visse ting jeg har gjort i livet mitt som var veldig gøy for meg som jeg tror de ville like. Jeg vil at de skal huske at jeg er med dem.

RELATERT VIDEO: Kenny Rogers avslører hvordan hans 'Bromance' med Lionel Richie begynte

Da han ble spurt om han ville gå glipp av veien, henviste Rogers til sin dårlige helse.

Jeg er sikker på at jeg kommer til å savne det. Jeg sverget på at jeg skulle gjøre dette til jeg ble flau, sa han. Jeg kommer dit jeg ikke går godt rundt. Mobiliteten min gjør meg virkelig gal.