Madonna hedrer Aretha Franklin på MTV VMAs - men Twitter tar henne med på oppgaven for hyllest

Madonna holdt en tale der hun skisserte rollen Franklin hadde spilt i lanseringen av sin egen karriere. Hvert produkt vi viser har blitt uavhengig valgt og gjennomgått av redaksjonen vår. Hvis du foretar et kjøp ved å bruke lenkene som er inkludert, kan vi tjene provisjon.

The Queen of Soul mottok en utvisning fra Madonna på MTV Video Music Awards 2018 - selv om ikke alle var fornøyd med følelsen.

Aretha Franklin, som døde torsdag av kreft i bukspyttkjertelen 76 år gammel, mottok en kort hyllest under mandagens show.

Nettverket sendte Franklins opptreden av Dionne Warwicks 9. oktober 1970. Jeg ber en liten bønn, som hun dekket for albumet sitt Aretha nå . MTV spilte også Franklins Respect for avslutningstekstene fra 1967.

Før hun presenterte årets video for Camila Cabello, holdt Madonna en tale der hun skisserte rollen Franklin hadde spilt i lanseringen av sin egen karriere.

Aretha Louise Franklin endret livet mitt. Jeg forlot Detroit da jeg var 18. Trettifem dollar i lommen. Drømmen min var å gjøre det som en profesjonell danser. Etter år med strev og blakk, bestemte jeg meg for å gå på audition for musikkteater, sa hun.

2018 MTV Video Music Awards - ShowMadonna | Kreditt: Michael Loccisano/Getty

Videre diskuterte Madonna sin tidligere erfaring, og husket sine første år som en sliter artist.

Jeg hadde ingen trening eller drømmer om noen gang å bli sanger, men jeg gikk for det. Jeg ble kuttet og avvist fra hver audition - ikke høy nok, ikke blend-in nok, ikke 12-oktaver nok, ikke pen nok. Ikke nok, sa hun. Og så en dag var en fransk disco-sensasjon på jakt etter backup-sangere og dansere til sin verdensturné. Jeg tenkte: 'Hvorfor ikke? Det verste som kan skje er at jeg kan gå tilbake til å bli ranet, holdt under våpen og bli forvekslet med en prostituert i walkupen min i tredje etasje, som også var et knallhus.’ Det stemmer, jeg er et rebelhjerte.

Så jeg møtte opp på audition og to veldig store franske plateprodusenter satt i det tomme teateret og våget meg til å være fantastisk. Danseprøven gikk bra. Så spurte de meg om jeg hadde laget noter og en sang. Jeg fikk panikk. Jeg hadde oversett denne viktige delen av audition-prosessen, sa hun. Jeg måtte tenke fort, mitt neste måltid var på lur. Heldigvis var et av favorittalbumene mine Lady Soul av Aretha Franklin. Jeg røpet ut 'You Make Me Feel' ... stillhet. ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman.’ To franske karer nikket til meg. Jeg sa: 'Du vet, av Aretha Franklin.'

Hun fortsatte: De så bort på pianisten, han ristet på hodet. «Jeg trenger ikke noter,» sa jeg, «jeg kan hvert ord. Jeg kan sangen utenat, jeg skal synge den a cappella.’ Jeg kunne se at de ikke tok meg på alvor — og hvorfor skulle de det? En eller annen mager, hvit jente kommer opp hit og gir en sang av en av de største soulsangere som noen gang har levd? Og a cappella … jeg sa: «Kjempe, jeg er Madonna.» Nei, det gjorde jeg ikke, jeg sa ikke det. For jeg var ikke Madonna ennå. Jeg vet ikke hvem jeg var. Jeg vet ikke hva jeg sa, jeg vet ikke hva som kom over meg.

2018 MTV Video Music Awards - ShowMadonna og Aretha Franklin | Kreditt: Michael Loccisano/Getty

Etter å ha delt begynnelsen av sin reise som sanger, konkluderte Madonna: Så dere lurer nok alle på hvorfor jeg forteller dere denne historien. Det er en sammenheng, fordi ingenting av dette ville ha skjedd - kunne ha skjedd - uten vår sjelefrue. Hun førte meg dit jeg er i dag, og jeg vet at hun påvirket så mange mennesker i dette huset i kveld, i dette rommet i kveld, og jeg vil takke deg, Aretha, for at du har styrket oss alle. RESPEKT. Lenge leve dronningen.

Twitter hadde mange meninger om Madonnas tale med mange som nevnte Travis Scott, som var den første personen som hyllet Franklin. Hvil i fred til dronningen av sjelen, Aretha Franklin, sa han midt i opptredenen.

I dagene frem til den store begivenheten, avslørte VMAs utøvende produsent Jesse Ignatovic i et intervju med Variasjon at hyllestsettet var deres store fokus, selv om han innrømmet at det var et rabalder å sette sammen på så sent varsel.

Vi må sørge for at alt vi gjør er tro mot kunsten hennes, sa han. Vi vil ikke gjøre noe for dumt, det må være organisk.

Sjekk ut PEOPLEs fullstendige MTV VMA-dekning for å få siste nytt på en av musikkens største kvelder.

Aretha Franklin i Park WestAretha Franklin. | Kreditt: Paul Natkin/Getty

Siden legendens død i forrige uke, har det vært en flom av hyllester fra hennes medmusikere og andre popkultur-armaturer. Ariana Grande delte sin kjærlighet til Franklin på sosiale medier, og senere leverte en tårevåt versjon av (You Make Me Feel Like) A Natural WomanThe Tonight Show med Jimmy Fallon .

RELATERT VIDEO: Dronningen av sjelen Aretha Franklin har dødd av kreft i bukspyttkjertelen i en alder av 76

Soul-storheter som Cissy Houston, Gladys Knight og hennes gamle Detroit-venn Smokey Robinson har gjort offentlige erindringer, det samme gjorde tidligere president Obama - som inviterte Franklin til å synge ved innsettelsen hans i 2009.

MTV VMA-ene sendes direkte fra Radio City Music Hall i New York City mandag 20. august klokken 21.00. ET/PT.