Mariah Carey hyller Prince under Paris-konserten: 'Han snakket meg gjennom noen ganger når jeg virkelig trengte noen'

Sangerinnen var i Paris som en del av hennes My Sweet Fantasy-turné Kreditt: MediaPunch

Mariah Carey valgte å hedre Princes minne ikke med et cover, men med en emosjonell og inderlig gjengivelse av en av hennes mest populære sanger.

Carey tok et øyeblikk under showet sitt i Paris torsdag kveld for å reflektere over den avdøde sangerens død, og la merke til at den ikoniske artisten ville ha ønsket at fans og venner skulle feire livet hans i stedet for å gjøre alt dystert.

Vi har ventet på å komme og se dere så lenge, og jeg hadde virkelig lyst til å gjøre dette showet, fortalte Carey det utsolgte publikumet på Accor Hotels Arena. Jeg visste ikke om jeg var i stand til å gå gjennom showet i kveld fordi jeg ikke er sikker på at alle har hørt nyhetene ennå. Vi mistet en av våre største, en av de mest utrolige geniene vi noen gang har hatt innen musikk og popmusikk.

Han var bare enestående og bare så fantastisk, og jeg vet ikke om jeg skulle klare å komme ut hit, sette opp et show og være festlig, men jeg sa at jeg er i Paris og det hva Prince vil at jeg skal gjøre, fortsatte hun. For å gå gjennom det, og i stedet for bare å gjøre alt dystert, må vi ta oss tid og hedre ham fordi han var en venn for meg også, og han snakket meg gjennom noen ganger da jeg virkelig trengte noen.

Vi ønsker å lage en sang for ham i kveld, vi vil gjøre den for dere og bare for alle som noen gang trenger å komme seg gjennom et øyeblikk, sa hun. Så det er en veldig trist dag, men vi vil huske livet til noen som alltid er verdsatt. Dette er fra Dagdrøm album, dette heter «One Sweet Day».

Carey lanserte deretter en emosjonell gjengivelse av sangen fra 1995.

Tidligere på dagen reagerte Carey – som for tiden er på den europeiske etappen av Sweet Fantasy World Tour – på nyheten om Princes uventede død, og skrev på Twitter, Genius, legende, inspirasjon, venn. Verden vil savne deg. Jeg kommer aldri over det.

Prince ble funnet uten respons inne i en heis på Paisley Park-anlegget hans torsdag. han var 57.

Carey og Prince har en sterk forbindelse. Sangeren dekket sin 1984-sang The Beautiful Ones for 1997-tallet Sommerfugl . Hun krediterte også Prince for å hjelpe henne med å bestemme om hun skulle bli med i dommerpanelet amerikansk Idol .

Jeg spurte en jeg som sannsynligvis respekterer mer enn nesten alle andre i bransjen – Prince – om han trodde [bli med Idol ] var feil trekk og han sa nei, han trodde det var riktig trekk, sa hun til Power 105.1 Breakfast Club i 2014 (via RumorFix ). Så hvis Prince liker det, så liker jeg det.

Carey slutter seg til et kor av stjerner som hyllet den legendariske musikeren gjennom sang. Også på torsdag, Jennifer Hudson og rollebesetningen til Broadway's Fargen lilla sang en emosjonell versjon av hiten hans Purple Rain. Besetningen av Hamilton også hyllet Prince by synge La oss bli gale.