Mary Tyler Moores sørgende ektemann uttaler seg: «Å å se henne smile bare en gang til»

Mary Tyler Moore døde 80 år gammel 25. januar

Dr. S. Robert Levine sørger over tapet av hans kone på mer enn 33 år , Mary Tyler Moore , men han finner håp i forsikringen om at lyset hennes og arven hennes vil leve for alltid.

25. januar døde Moore i en alder av 80 år, omgitt av sin kjære ektemann og nære venner, etter å ha vært på respirator og innlagt på sykehus med lungebetennelse på grunn av komplikasjoner fra hennes tiår lange kamp med diabetes.

Flere av TV-legendens venner og kjære snakket med People for denne ukens forsidehistorie, inkludert den New York-baserte kardiologen Levine, som husker skuespillerinnen, moren og Mary Tyler Moore Forestilling ledende dame.

  • For mer om Moores liv, se hele episoden av People Cover Story: Mary Tyler Moore , tilgjengelig nå på People/Entertainment Weekly Network (PEN) og på People.com/marytylermoore. Gå til PEOPLE.com/PEN, eller last ned appen for Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Xumo, Chromecast, Xfinity, iOS og Android-enheter.

Jeg kan ikke tro at hun er borte. Mary var mitt liv, mitt lys, min kjærlighet. Tomheten jeg føler uten henne med meg er uten bunn. Hun var en naturkraft som iherdig forsvarte hennes autonomi selv om helsen hennes sviktet. Mary var fryktløs, bestemt og viljefull. Hvis hun følte sterkt for noe, eller at det var sannhet å si, ville hun gjøre det, uansett konsekvensene, sa Levine i en eksklusiv uttalelse.

Hun var snill, ekte, imøtekommende, ærlig og ydmyk. Og hun hadde det smilet. Å se henne smile det smilet, bare en gang til. … Min tristhet blir bare dempet av den bemerkelsesverdige utstrømningen av gode ønsker, hyllester og personlige «Mary-historier» fortalt, med hjertet, av de som er berørt av hennes nåde, fortsatte uttalelsen. Så lenge vi alle husker henne, snakker om henne, deler historiene våre om henne og hva hun betydde for oss, vil lyset hennes aldri slukke.

  • For mer om Moores liv, hent den siste utgaven av MENNESKER , i kiosker fredag
mary-tyler-moore-cover-2000x1333 Mary Tyler Moore og ektemannen Dr. Robert LevineKreditt: The LIFE Picture Collection/Getty

Moore var gift to ganger før hun møtte Levine, først med produsent Richard Meeker og deretter med TV-sjef Grant Tinker. I 1982 – to år etter døden til hennes eneste barn, den 24 år gamle sønnen Ritchie – møtte Moore endelig mannen hun ville tilbringe resten av dagene med.

Det året ble Moores mor Marge syk med alvorlig bronkitt, og skuespillerinnen ringte fastlegen hennes, som var utilgjengelig. I stedet ble Moore koblet til Dr. Levine, som var på vakt den dagen. Noen dager senere gjorde de en middagsdate, som gikk videre til at de to ble forelsket. De giftet seg på Thanksgiving Eve 1983 på Manhattans Pierre Hotel

BildeKreditt: DMI/The LIFE Picture Collection/Getty

Moore er lenge Mary Tyler Moore Forestilling costar og nær venn Valerie Harper var en brudepike i parets bryllup, og fortalte PEOPLE på tidspunktet for skuespillerinnens bryllup at Moore var fylt med glede fordi hun og Robert er venner i tillegg til å elske hverandre.

Han får henne til å føle seg verdsatt, la Harper til. Begge familiene [Levine er jødisk, Moores romersk-katolske] er også lykkelige.

mary-tyler-moore

Mannen min har alltid vært veldig flink til å få meg ut av meg selv når jeg blir nedstemt og deprimert og alt det der – aldri seriøst, fortalte Moore Underholdning i kveld i 2013. Så jeg er i grunnen en veldig glad person.

Søndag ble den elskede skuespillerinnen og aktivisten stedt til hvile på Oaklawn Cemetery i Fairfield, Connecticut, ifølge Connecticut Post . Rundt 50 av sitcom-ikonets familie og venner skal ha samlet seg til en privat seremoni , og kirkegården var åpen for publikum søndag ettermiddag for fans som ønsker å hedre den avdøde stjernen.

–Med Natalie Stone