Matthew Morrison åpner opp om hvordan farskap inspirerte ham til å lage et Disney Classics-album

Matthew Morrisons nye 10-spors Disney-coveralbum, Disney Dreamin , faller fredag

Livet kommer for fullt for Matthew Morrison.

Nå en far, den glede alum introduserer de samme klassiske Disney-filmene han en gang så som barn til sin 2 år gamle sønn Revel James Makai (med kona Renee Puente). Derfor, da Disney henvendte seg til ham om å spille inn en plate med klassiske sanger fra animasjonsfilmene deres, trodde han at det passet perfekt.

Jeg synger mange vuggeviser for å få sønnen min, Revel, i søvn, og vi har dansefester hver morgen når vi våkner, forteller Morrison, 41, til PEOPLE. Da Disney henvendte seg til meg om å lage en barneplate, var jeg så spent på å velge sanger som minnet meg om barndommen min og nyere Disney-sanger som jeg kan tenke meg om. Det har vært en gledelig opplevelse.

Albumet, med tittelen Disney Dreamin med Matthew Morrison , dropper fredag ​​og har 10 spor inkludert gjengivelser av A Dream Is a Wish Your Heart Makes fra Askepott , En helt ny verden fra Aladdin , You'll Be in My Heart fra Tarzan og du har en venn i meg fra Toy Story .

Toy Story er en stor en i hjemmet vårt, sier Morrison. Vi elsker alle Toy Story 1 gjennom 4 . Og sønnen min kaller Buzz Lightyear 'Butt Air.' Det er bare det søteste. Han kjenner alle karakterene. Han elsker å stå opp og danse og synge sangene.

På albumet er også en mashup av Zip-a-Dee-Doo-Dah fra Sørens sang og The Bare Necessities fra Jungelbok, Morrisons to favorittfilmer fra barndommen.

Jeg husker bare at jeg var liten og satte den på platespilleren min, sier han. Dette er før renessansen til Disney med alle lignende Aladdin, Skjønnheten og udyret , Pocahontas , alle de filmene, så dette viser alderen min litt.

RELATERT: Matthew Morrison om å være far til sønn Revel: 'Jeg har aldri kjent kjærlighet som dette'

Til tross for en imponerende karriere på Broadway og på TV, sier Morrison at det å være pappa har vært hans største rolle til nå.

Det er ærlig talt den største kjærligheten jeg noen gang har kjent. Og egentlig ble jeg bare så inspirert ... jeg føler at jeg ikke kjenner livet før farskap. Jeg mener, jeg vet det, noen ganger vil jeg ha det tilbake, fleiper han. Men det er ingenting som dette. Jeg føler at øynene mine har blitt helt åpnet for denne helt nye verden, for ikke å sitere en Disney-sang.

Foreldreskap har også vist Morrison en ny side av sin kone, Renee.

Jeg føler at jeg har en helt ny kone, sier han. Å se henne komme inn i hennes makt som kvinne har vært, tror jeg, transformerende for hele familien vår. Hun er en slik leder og skaper egentlig bare disse bevegelsene og sånt ved å snakke og virkelig prøve å styrke andre kvinner og snakke om ting som mange kvinner går gjennom, men som er redde for å snakke om det, som spontanabort.

Vi har hatt noen spontanaborter underveis for å prøve å få en ny baby, og det er ikke morsomme greier, fortsetter han. Men det har virkelig åpnet oss for å ha samtalen og snakke om ting som er tabu eller litt vanskelig å uttrykke. Så jeg tror det har knyttet oss mye mer sammen.

RELATERT: Matthew Morrisons kone Renee avslører at hun led en spontanabort med deres andre barn

I oktober åpnet Renee (35) for første gang opp om tapet av graviditeten i en video som ble lagt ut på Instagram. I dag sier Morrison at paret fortsetter å forske.

I mellomtiden nyter de hvert sekund av å se hver milepæl Revel oppnår.

Han er en virkelig lidenskapelig gutt, sier Morrison. Han lærer oss så mye om tålmodighet, nesten om å lære et annet språk fordi vi prøver å finne ut hva han prøver å si, og så prøver han å finne ut hva vi prøver å si. Jeg har aldri vært så innstilt og knyttet til noen. Det er som om du hver dag får en ny brikke i puslespillet, og det er bare å sette alt sammen, og det er en vakker ting.

Disney Dreamin med Matthew Morrison er tilgjengelig fredag.