Møt Miss USA: Deshauna Barber er første militærtjenestemedlem som tar Crown

Den årlige konkurransen ble holdt i Las Vegas søndag Kreditt: Ethan Miller/Getty

Si hei til din nye Miss USA, Miss District of Columbia!

Deshauna Barber ble overrakt kronen av 2015-vinneren Olivia Jordan fra Oklahoma. Den årlige konkurransen ble holdt søndag i Las Vegas og så 52 deltakere som kjempet om kronen.

Den 26 år gamle Army Reserve-offiseren snakket om tjenesten hennes på søndag, og ga et kraftig svar under konkurransens intervjudel.

Som kvinne i den amerikanske hæren synes jeg det var en fantastisk jobb av vår regjering å la kvinner integreres i alle grener av militæret, sa hun.

Vi er like tøffe som menn. Som sjef for enheten min er jeg mektig, jeg er dedikert og det er viktig at vi anerkjenner at kjønn ikke begrenser oss i USA.

Datteren til en pensjonert hærmestersersjant, Barber fikk oppdraget som kvartermesteroffiser i 2011.

Hun er for tiden logistikksjef for 988th Quartermaster Detachment Unit i Fort Meade, Maryland, og jobber fulltid som IT-analytiker for det amerikanske handelsdepartementet, ifølge hennes profil på konkurransens nettside .

Hun nikket til tjenestekvinnestatusen sin i en reklamevideo under konkurransen.

I klipp lagt ut på konkurransen Twitter-konto , tok Barber på seg militærutstyret før hun skiftet til en kjole.

Oppmerksomhet: Førsteløytnant Deshauna Barber melder seg til tjeneste som #MissUSA 2016, skrev tjenestemenn ved siden av videoen.

Columbus, Georgia-innfødte gråt og sto målløs da Jordan plasserte den overdådige kronen på hodet hennes. Etter seieren ga Barber en kort uttalelse i en video lagt ut på konkurransens Twitter-konto.

Jeg ble nettopp kronet som Miss USA 2016. Dette er så surrealistisk, sa hun i klippet. Jeg er veldig vantro. Jeg flytter til New York i morgen, og jeg kan ikke vente til denne regjeringsperioden starter.

Frøken Georgia, Emanii Davis, ble kåret til andreplass mens Miss Hawaii, Chelsea Hardin, ble kåret til andreplass.

I tillegg til en kvinne som representerte hver stat så vel som D.C., ble Alexandra Miller stemt inn av fansen i år som den 52. konkurrenten.

Miller ble valgt ut blant 10 damer som kjempet om den endelige plassen, etter å ha konkurrert i et landsomfattende søk etter Miss 52, en kvinne som best legemliggjør Miss USA basert på originalitet, personlighet og et nettintervju.

Relatert video: Miss Colombia Ariadna Guti rrez skriver rørende melding etter Miss Universe Fallout: 'My Destiny Was This'

Arrangementet inkluderte en forestilling med Backstreet Boys, som opptrådte med topp 3-deltakerne før vinnerkunngjøringen.

Vinneren av 2016 vil være den 65. Miss USA som representerer USA i Miss Universe-konkurransen senere i år.