Michael Moore innlagt på sykehus for lungebetennelse: 'La oss bare si at ting ikke så bra ut'

'Takket være en kombinasjon av gode leger, anstendig sykehusmat og andregangs Obamacare, har jeg gjort det mye bedre de siste par dagene,' skrev filmskaperen Kreditt: Aaron Harris/Getty

Den frittalende filmskaperen Michael Moore kommer seg etter et dager langt opphold på intensivavdelingen etter å ha blitt diagnostisert med lungebetennelse, selv om ting ikke så bra ut like etter at han ble lagt inn.

Moore avslørte sine helseproblemer, som førte til kansellering av flere planlagte offentlige opptredener, i et par Facebook-oppdateringer publisert fredag.

Mellom å ha løpt over alt i det siste og promotert den nye filmen min … pluss å dra til Flint for å hjelpe folket i hjembyen min, pluss hoppe inn for å støtte senator Sanders, pluss å gjøre et dusin andre ting – vel, jeg leste et sted du ikke kan brenne det i begge ender, og hvis du gjør det, er det best å ikke gjøre det om vinteren og heller ikke i nærheten av et sted fullt av giftig vann! skrev Moore, 61.

Sannheten er at jeg faktisk har vært på intensivavdelingen siden søndag kveld. La oss bare si at ting ikke så bra ut søndag kveld, skrev han. Men takket være en kombinasjon av gode leger, anstendig sykehusmat og andregangs Obamacare, har jeg det mye bedre de siste par dagene.

Moore skrev at mens han ville hvile hjemme og fokusere på helsen sin, ville han at fansen hans skulle vurdere alle geriljametoder for å promotere hans nye dokumentar, Hvor å invadere neste , da han ville være utilgjengelig for å fortsette med pressen.

Så, ville det være OK å verve din hjelp i en slags raskt brosteinsbelagt hær av grasrotfotsoldater, der du kan slå inn der du bor (og på [sosiale] medier) for å fortelle folk om filmen min? han skrev.

Senere fredag, Moore lagt ut igjen , til en lenke til en ny musikkvideo han laget sammen med en av mine store redaktører, Pablo Proenza, om vannforgiftningskrisen i Moores hjemby Flint, Michigan, som han har vært veldig vokal om.

Den 6 minutter lange videoen klipper opptak fra den enorme nyhetsdekningen rundt blyforgiftningen med Michael Jacksons musikkvideo til They Don't Care About Us.

Moore har også etterlyst arrestasjonen av Michigan-guvernør Rick Snyder, i forbindelse med krisen.