Patti LaBelle sier Dolly Parton tilbød henne 'I Will Always Love You' før Whitney Houston

'Sånn er showbusiness!' sa Patti LaBelle

Før Whitey Houston gjorde Dolly Partons I Will Love You til en av 90-tallets største hymner, spilte Patti LaBelle nesten inn et cover av den selv.

The Godmother of Soul, 75, dukket opp på mandag Se hva som skjer direkte med Andy Cohen , hvor hun avslørte på After Show at Parton hadde tilbudt henne sangen før Houston sang den i 1992 Livvakten .

Jeg sa til Dolly: «Å ja, jeg vil gjøre den sangen, kjære!» husket LaBelle til Cohen. Men før jeg rakk å si ja, var den med i filmen og Whitney drepte den.

Jeg var så glad Whitney fikk den sangen og den gikk som den gjorde. Men Dolly Parton og jeg hadde planlagt. 'Patti, du kommer til å synge den sangen,' la LaBelle til. Neste! Sånn er showbusiness!

RELATERT: Patti LaBelles barnebarn elsker å synge 'Lady Marmalade': 'This Baby Is Singing Gitchy, Gitchy, Ya, Ya, Da Da!'

Patti LaBelle, Dolly Parton og Whitney HoustonPatti LaBelle; Dolly Parton; Whitney Houston | Kreditt: Getty (3)

Houston, som døde i 2012 i en alder av 48 år, ville fortsette å finne stor suksess med I Will Always Love You - en sang Parton opprinnelig skrev og spilte inn i 1973 som et farvel til sin tidligere partner, Porter Wagoner.

Hennes versjon tilbrakte 14 uker på toppen av Billboard Hot 100 ; vant Houston Grammy Award 1993 for årets plate og beste kvinnelige popvokalprestasjon; og regnes som en av de bestselgende singlene gjennom tidene.

RELATERT VIDEO: Patti LaBelle lar de bedårende barnebarnene sine 'gjøre henne til narr' når de vil

Siden den gang har mange andre artister dekket I Will Always Love You, men LaBelle sa at hun ikke har vært av respekt for Whitney.

Det var den lille jenta mi. Hun var så fenomenal at LaBelle fablet om Houston, og la til at hun planlegger å sette sangen i showet sitt som en hyllest til Houston en dag.

Patti LaBelle Backstage og på konsert på Dell Music CenterPatti LaBelle | Kreditt: Adria Diane Hughes/INSTARimages

RELATERT: Patti LaBelle deler oppskriften på sin internettberømte søtpotetpai

I mellomtiden, selv om LaBelle ennå ikke har sunget I Will Always Love You, kan hun godt være den som står bak et nylig Parton-cover.

Fans har spekulert i at LaBelle er en av de mystiske deltakerne på sesong 2 av Fox's Den maskerte sangeren – nærmere bestemt Flower, som sang Partons 9 til 5 under hennes første utflukt på showet.

Se What Happens Live med Andy Cohen sendes hverdager (23.00 ET) på Bravo.