Pave Frans møter tidligere Cubas president Fidel Castro i en 'uformell samling'

Paven møtte den tidligere kommunistiske cubanske lederen Fidel Castro søndag mens han besøkte den karibiske øya Kreditt: Alex Castro/AP

Pave Frans tilbrakte deler av søndagen med å møte den tidligere presidenten på Cuba, Fidel Castro, etter å ha levert messe på Plaza de la Revoluci n på den karibiske øya, sier en talsperson for Vatikanet til PEOPLE.

Møtet fant sted i kommunistlederens private hjem i Havana, og varte i over en halv time. Paret diskuterte globale problemer og utvekslet bøker, sier talspersonen far Federico Lombardi.

Pavens besøk til kommandør Fidel Castro fant sted i morges etter messen. Det var en liten gruppe ved Castros residens, sier Lombardi, og legger til at sammenkomsten var veldig uformell.

Den 89 år gamle Cubas kone deltok, samt barn og barnebarn av familien.

Møtet mellom de to lederne var ikke på den offisielle agendaen for pavens fire dagers tur til øynasjonen, men kom etter at ryktene begynte å sirkulere tidligere denne uken.

Castro håpet å reflektere over store problemer verden står overfor under samtalen, fortalte Lombardi TID .

Paven landet i den cubanske hovedstaden lørdag ettermiddag etter en 12-timers tur fra Roma. Besøket kommer like før pavens seks dager lange opphold i USA, som beskrevet i PEOPLEs nåværende forsidehistorie.

Den religiøse lederen ble møtt på flyplassen av den cubanske presidenten og Castros sønn Raul Castro, samt representanter for landets katolske kirke.

Providence i dag gjør meg i stand til å komme til denne elskede nasjonen, følge den uutslettelige veien åpnet av de uforglemmelige apostoliske reisene mine to forgjengere – Johannes Paul II og Benedikt XVI – foretok til denne øya, sa Francis under mottakelsen lørdag.

Paven presset også på for en fortsatt kultur for møte og dialog mellom USA og landet.

Rapportering av LESTER JIMINEZ

For mer om pave Frans’ private verden og besøk til Amerika, hent den nye utgaven av PEOPLE