Rock & Roll Hall of Fame 2016-innsatt Steve Miller ber om mer inkluderende kvinner, mottar stående applaus fra Sheryl Crow

Ingen kvinner ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i år Kreditt: Charles Sykes/Invision/AP

Sanger og låtskriver Steve Miller ble hentet inn i Rock and Roll Hall of Fame fredag ​​kveld. Under takketalen hans vek han ikke unna å kritisere Hall of Fames historie med kvinner.

Til Rock and Roll Hall of Fame sa låtskriveren, 72, i sin takketale. Jeg oppfordrer deg til å fortsette å utvide din visjon, for å være mer inkluderende for kvinner.

Sheryl Crow, som satt foran Barclay Center og opptrådte senere på kvelden med Grace Potter, svarte med stående applaus.

Årets liste over innsatte – som inkluderte Deep Purple, Chicago, N.W.A. , og Cheap Trick – fikk kritikk for ikke å ha noen kvinner. I en lederartikkel for Lena Dunhams Lenny , sa musikkskribent Courtney E. Smith at bare 37 kvinnelige artister og band med kvinner har blitt innlemmet i organisasjonens historie. (Til sammenligning har totalt 317 grupper og enkeltpersoner blitt innlemmet i Hall of Fame.)

I talen sin benyttet Miller også anledningen til å takke kvinnene i livet hans, inkludert moren og tanten for at de lærte ham å synge og kona for at de alltid trodde på meg, og oppmuntret meg til å fortsette å jobbe med ny musikk og vokse og for å dele livet ditt med meg.

Rock and Roll Hall of Fame-induksjonsseremonien 2016 sendes 30. april (kl. 20.00 ET) på HBO.