Stjerner sørger over Garry Marshalls død: 'Takk for mitt profesjonelle liv,' sier Henry Winkler

Marshall døde tirsdag av komplikasjoner av lungebetennelse. Han var 81 Kreditt: Tibrina Hobson/Getty Images

Garry Marshalls død hadde en dyp innvirkning på Hollywood. Forfatteren/regissøren/skuespilleren døde tirsdag kveld av komplikasjoner av lungebetennelse etter et hjerneslag på et sykehus i Burbank, California. Han var 81.

Blant dem som hedret Marshall med kondolanser og bønner var Henry Winkler hvis rolle som Fonz på Garry Marshall sitcom Glade dager startet sin karriere. Hvil i fred .. Takk for mitt yrkesliv. Takk for din lojalitet, vennskap og generøsitet, twitret Winkler og la til «Større enn livet, morsommere enn de fleste», klok og definisjonen av venn.

Richard Gere, som spilte hovedrollen i Marshall's Vakker kvinne og Runaway Bride , fortalte PEOPLE i en uttalelse: Garry var selvfølgelig en av de virkelig viktige menneskene man er velsignet med å møte i løpet av livet. Foruten å være pulsen og livskraften til Pretty Woman... en stødig styrmann på et skip som lett kunne ha kantret... var han en superfin og grei mann, ektemann og far som brakte ekte glede og kjærlighet og smittende godt humør til alt og alle han krysset veier med. Alle elsket Garry. Han var en mentor og en heiagjeng og en av de morsomste mennene som noen gang har levd. Han hadde et hjerte av det reneste gull og en sjel full av ugagn. Han var Garry.

John Stamos, som ble kjent som onkel Jesse i Fullt hus på forslag fra Marshall, hyllet regissøren i et essay lagt ut til The Hollywood Reporter . Han gikk foran som et godt eksempel ved å aldri kaste bort den lille tiden vi får, skrev Stamos. Mannen fikk mest mulig ut av hvert minutt. Han veltet seg ikke i de tingene vi ikke kan endre. Han ville blitt så forbanna hvis han visste at jeg gråt akkurat nå.

Lindsay Lohan jobbet med Marshall i 2007 Georgia regel , og la ut en hyllest til den avdøde regissøren på Instagram onsdag. Når folk tvilte på meg, gjorde han det ikke. Han sto ved siden av meg og for det er jeg evig takknemlig for nok en skytsengel i himmelen ovenfor, skrev hun.

Julie Andrews, som jobbet med regissøren på Prinsesse dagbøker sa hun var knust over å høre om hans bortgang.

Jeg er knust over å høre om Garrys bortgang. Han var en kjær venn og kollega ... sjenerøs til en feil, fortalte hun Underholdning i kveld . Mitt hjerte går ut til [kona hans] Barbara og hele familien. Vi kommer til å savne ham.

Skuespiller Wendell Pierce kalte Marshall et komediegeni og et kulturelt ikon. Disse to beskrivelsene ble veldig gjentatt av mange skuespillere og skuespillerinner som hadde æren av å jobbe med Marshall.

Sarah Paulson , som spilte hovedrollen i filmen fra 1999 Den andre søsteren , twitret: Garry Marshall, jeg står deg evig i gjeld. Takk for at du tok sjansen på meg. Jeg elsker deg. På vingene på Angels, hvil nå.

Goldie Hawn takket regissøren for forskjellen han har gjort i familien hennes. Marshall jobbet med Hawn på filmen Overbord og med Kate Hudson på flere filmer, inkludert deres siste samarbeid om Morsdag .

Zelda Williams, datter av avdøde Robin Williams, refererte til farens rolle i Marshalls sitcom Mork og Mindy . RIP Garry Marshall. Du forandret for alltid min fars liv, og dermed mitt. Takk for at du fanget så mye glede på film, om og om igjen, tvitret hun.

Marshall etterlater seg sin kone, Barbara - som han var gift med i 53 år - sønnen Scott, døtrene Lori og Kathleen, og søstrene Penny Marshall og Ronny Hallin.