Steven Spielberg fikk Megan Fox sparket fra Transformers, sier Michael Bay

Etter hennes beryktede Hitler-bemerkning, 'sa Steven: 'Skriv henne akkurat nå,' minnes Bay Kreditt: Valerie Macon/Getty

I oppkjøringen til skyting Transformers: Dark of the Moon , fortalte Megan Fox til et britisk magasin at regissør Michael Bay ønsker å være som Hitler på sine sett og at han er et mareritt å jobbe for.

Noen måneder senere fikk hun gåpapirene sine. Men det var ikke Bay som ringte, sier regissøren.

Hun var i en annen verden, på sin BlackBerry. Du må holde fokus, sier Bay til juliutgaven av GQ , på kiosker tirsdag. Og du vet, Hitler-greien. Steven sa: «Skriv henne nå.»

I SLEKT: Megan Fox slet som sexsymbol, sier Shia LaBeouf

Han refererte til Steven Spielberg, en av de utøvende produsentene. Kar Transformatorer Stjernen Shia LaBeouf sier han er enig i at Fox gikk for langt.

Kritikk er én ting, sa han til bladet. Deretter er det offentlig navneoppbud, som blir til high school bashing. Noe du ikke kan gjøre. Hun begynte å snakke om kapteinen vår.

Bay sier imidlertid at han var i stand til å sette skuespillerinnens kommentarer i perspektiv.

Jeg ble ikke skadet, for jeg vet at det bare er Megan, sier han. Megan elsker å få svar. Og hun gjør det på feil måte. Jeg beklager, Megan. Jeg beklager at jeg fikk deg til å jobbe 12 timer. Jeg beklager at jeg får deg til å møte opp i tide. Filmer er ikke alltid varme og uklare.

På sin side sa Fox, 25, som nektet å kommentere historien, i fjor at hun valgte å bøye seg.

Det var hennes beslutning å ikke returnere. Hun ønsker franchisen det beste, sa representantene hennes til PEOPLE i fjor.

BILDER: Megan Fox sin Sultry Premiere Style

Uavhengig av deres uenighet, sier Bay at paret endte på anstendige vilkår.

Hun sendte meg en tekstmelding for tre måneder siden. Hun sa: ‘Jeg håper du har det bra,' forteller han. Jeg svarte: «Hvem er dette?» Hun sier: «Megan, din idiot!» Jeg sa: «Åh, takk, håper du har det bra.» Når du er dager og måneder på et sett, er det som en familie. Du sier frekke ting og du finner på.