Steven Tyler innrømmer at det tok ham 'mange år' å overvinne sinne etter at Aerosmith sendte ham til rehabilitering

«Jeg er takknemlig og skylder en takk til dem for min edruelighet,» sier Aerosmith-frontmann Steven Tyler nå, og ser tilbake på bandkameratene som tvang ham til å bli ren på 80-tallet.

Steven Tyler åpner opp om de steinete øyeblikkene i kampen hans med avhengighet som til slutt førte til hans nøkternhet.

I et nytt intervju med Haute Living publisert på mandag, reflekterte Aerosmith-forsangeren, 71, over bandets storhetstid på 1980-tallet – og de tumultariske konfliktene som fulgte med det – mens de nå inntar sitt opphold i Las Vegas på ekte rockestjerneviser.

Tyler husket spesielt et vendepunkt som kom i 1988, da personene som var nærmest ham oppfordret ham til å søke hjelp for hans narkotikaavhengighet.

Det var et øyeblikk i ’88 hvor ledelsen og bandet trakk inngrep mot meg. De tenkte: «Få forsangeren edru, og alle problemene våre ville være over,» sa han til avisen. Så jeg ble edru, og du vet, det tok meg mange år å komme over sinnet over at de sendte meg på rehabilitering mens de dro på ferie.

Han la til: Men i dag, på grunn av det øyeblikket … er jeg takknemlig og skylder dem en takk for min nøkternhet.

RELATERT: Steven Tyler åpner opp om hvordan hans avhengighetskamp på 80-tallet førte til at han startet veldedighet og hjalp misbrukte jenter

Steven TylerSteven Tyler | Kreditt: Brian Bowen Smith

Med inspirasjon fra Aerosmiths hit fra 1989, Janie's Got a Gun, bestemte Tyler seg for å starte en veldedig organisasjon til fordel for misbrukte og forsømte jenter. I 2015 kunngjorde han Janie's Fund, bare en av måtene han satte ut for å bidra til å gjøre en forskjell. I 2017 åpnet stiftelsen et krisesenter for kvinner i nærheten av Atlanta kalt Janie's House.

Jeg begynte å tenke: «Ville det ikke vært noe om jeg kunne ha et Janie's Fund?» Så i stedet for «Janie's Got a Gun», har Janie et fond og et Janie's House, sa han. Det var en tidlig drøm, og riktignok 20 år senere møtte jeg noen folk fra ungdomslandsbyer som adopterte meg. Lederen min på den tiden introduserte meg for dem. Det var nok en drøm som gikk i oppfyllelse.

Tyler har tidligere fortalt PEOPLE at veldedige virksomheter alltid hadde vært målet hans inntil narkotikamisbruk tok over livet hans for flere tiår siden.

Jeg tror det er dette jeg ble født til å gjøre, sa Tyler om å hjelpe andre med grunnlaget sitt. Så kom 80-tallet og jeg falt på kne med min avhengighet.

Gå aldri glipp av en historie – meld deg på PEOPLEs gratis daglige nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på det beste av hva PEOPLE har å tilby, fra saftige kjendisnyheter til overbevisende historier om menneskelig interesse

Steven TylerSteven Tyler | Kreditt: Brian Bowen Smith

RELATERT: Aerosmiths første turbil fra 1964 funnet forlatt i skogen i Massachusetts

Tyler beskrev 80-tallet som forferdelig, og fortalte Haute Living at på den tiden var rehabilitering egentlig ikke en ting, og at narkotika tok oss ned. Støtten som ble vist av rockegruppemedlemmene – inkludert Joe Perry, Brad Whitford, Joey Kramer og Tom Hamilton – bidro til å få ham gjennom de vanskelige periodene.

Jeg har hatt mange ganger i livet mitt hvor jeg rett og slett ikke klarte å håndtere – enten det var et ekteskap eller avhengigheten min hadde reist sitt stygge hode – og resten av gutta i bandet er ikke ulik det, sa han. Men vi har alle sett hverandre gjennom det, og vi er her i dag.

Tyler fortsatte: Hele livet mitt er drømmer som går i oppfyllelse. Jeg er så utrolig takknemlig for alt.

Steven TylerSteven Tyler | Kreditt: Brian Bowen Smith

Hvis du eller noen du kjenner sliter med avhengighet, vennligst kontakt SAMHSAs hjelpetelefon for rusmisbruk på 1-800-662-HELP.