Tenåringer bærer eksamenskjole laget av papir for å støtte Malala-fondet

BildeKreditt: Courtesy Erinne Paisley

Nå er det en statement-skapende kjole!

18 år gamle Erinne Paisley hadde på seg en hjemmelaget papirkjole til eksamen på videregående for å bevisstgjøre Malala Fond , en sak hun har vært lidenskapelig opptatt av siden hun hørte den pakistanske aktivisten Malala Yousafzai snakke i fjor på We Day U.K.

Å være i samme rom som henne, selv om det var et enormt stadion, var så rørende, forteller Paisley til PEOPLE. Hun var så ydmyk og ekte, og det fikk meg til å innse hvor mye [manglende tilgang til utdanning] er en realitet for så mange mennesker.

Paisley håndlagde en kjole av gamle pre-calculus notater med ordene jeg har mottatt min utdannelse. Ikke alle kvinner har den retten. Malala.org malt i rødt.

Jeg tror folk bare var veldig nysgjerrige på hva som skjedde, sier hun om de første reaksjonene på kjolen. Jeg ville bare starte en samtale fordi jeg synes det er så kraftfullt å starte samtaler utenfor hverdagsområdet ditt.

RELATERT: Offentlig støtte øker tusenvis for far som tar vare på firlinger etter konens hjerteskjærende død i fødsel

Den Victoria, Canada-baserte tenåringen visste at hun ønsket å bruke eksamensdagen sin som en plattform for å fremme hennes evne til å øke bevisstheten og inspirere donasjoner til Malala Fund, som styrker jenter gjennom videregående opplæring.

Jeg skjønte hvor mye energi, tid og oppmerksomhet som går med til eksamen og kjolene og all hypen om det, og jeg tenkte at det kanskje kunne være en måte jeg kunne omdirigere den energien og oppmerksomheten på, sier hun.

Vi feirer utdanningens gave, og det er over 62 millioner jenter rundt om i verden som ikke har tilgang til rett til utdanning, så jeg håpet jeg kunne [rette oppmerksomhet] til jenter som ikke får den muligheten, fortsetter hun.

Nå som kjolen hennes har gått rundt på sosiale medier og i pressen, håper Paisley at det bare betyr flere donasjoner til saken.

Jeg har hørt mange mennesker si at de er klar over noe de ikke var klar over før, og donerer, noe som er helt fantastisk, sier Paisley, som skal ta en bachelorgrad i internasjonale relasjoner ved University of Toronto i høsten. Jeg vil bruke momentumet fra dette til å gjøre enda flere ting snart.