Tom Cruise: Katie Holmes sa aldri at scientologi var en faktor i skilsmisse

Stjernen endrer svaret sitt om kirkens rolle i bruddet fra skuespillerinnen Kreditt: Jean-Paul Außenard/Wireimage

De tilbyr et enestående vindu inn i livet til en av Hollywoods største stjerner: rettsdokumenter anlagt i Tom Cruises søksmål på 50 millioner dollar mot Bauer Publishing for omslagshistorier som hevder at han forlot datteren Suri etter brudd med [CELEBRITY_LINK 0 ] i juni 2012.

Men nå er en av de mest oppsiktsvekkende avsløringene i en deponering som dukket opp tidligere denne uken blitt endret av stjernen selv.

I de originale dokumentene ble Cruise grillet om hvorfor han ikke så Suri på mer enn 100 dager etter hans hovedtekstskapende brudd.

Under avhør av selskapets advokat, Elizabeth McNamara, røpet skuespilleren at 7½-åringen ikke lenger praktiserte Scientology, og så ut til å innrømme at kirken hans var en viktig del av grunnen til at Holmes avsluttet ekteskapet deres etter seks år.

Det var påstanden, ja, sa stjernen som svar på advokatens spørsmål om Holmes dro fordi hun ønsket å beskytte datteren deres på grunn av den kontroversielle religionen. Det var mange andre aspekter ved skilsmissen.

Men i et dokument innlevert 5. november, vender Cruise tilbake til utvekslingen og endrer ordene sine, og forteller retten at Katie aldri har fortalt meg at dette [Scientology] var en årsak til skilsmissen vår.

Representanter for både Cruise og Holmes – som tok Suri med seg til Sør-Afrika mens hun filmet – kommenterer ikke lovverket frem og tilbake.

Men det er tydelig at Cruise ønsker å understreke at Scientology ikke kom mellom ham og datteren hans – et poeng han gjentatte ganger gjør i den opprinnelige avklaringen, og kaller påstanden helt motbydelig.