SE: Emosjonell politisjef i Dallas siterer Stevie Wonder-tekster ved minnesmerket for hans fem drepte offiserer

Sjef David Brown tilbød et friskt pust under minnegudstjenesten til ære for drepte offiserer. Kreditt: Tom Pennington/Getty

Musikkens kraft.

Under en tverrreligiøs minnegudstjeneste for de fem offiserene som ble skutt og drept forrige uke, brukte politisjef i Dallas, David Brown, tekster fra Stevie Wonder for å trøste familiene.

Brown forklarte at han brukte musikerens musikk for å hjelpe ham med å kanalisere sine egne følelser da han var forelsket, og resiterte teksten til Wonders sang As foran et fullsatt auditorium, som ønsket president Obama og presidentfruen Michelle Obama velkommen samt visepresident Joe Biden og hans kone Dr. Jill Biden.

Så i dag skal jeg trekke ut litt Stevie Wonder for disse familiene, sa Brown i en video tatt av NBC News.

Brown fortsatte og resiterte et veldig gripende vers: Vi vet alle at livets hat og problemer noen ganger kan få deg til å ønske at du ble født på en annen tid og et annet sted, men du kan satse på livet ditt og dobbelt så dobbelt at Gud visste nøyaktig hvor han ville at du skulle være plassert.

Så pass på at når du sier at du er i det, men ikke om det, hjelper du ikke til å gjøre denne jorden til et sted som noen ganger kalles helvete. Endre ordene dine til sannhet og endre den sannheten til kjærlighet.

Tirsdagens minnemarkering hedret de fem offiserene som mistet livet da en snikskytter åpnet ild mot en protest mot politibrutalitet i Dallas torsdag. Seks andre offiserer ble skadet i skytingen.

Vi har det vondt. Yrket vårt er vondt. Vi er knuste, sa Brown på en pressekonferanse dagen etter skytingen. Alt jeg vet er at dette må stoppe – denne splittelsen mellom politiet og innbyggerne våre.

Selv om det fortsatt gjenstår arbeid mellom politiet og lokalsamfunnene de betjener, førte snikskytterangrepet sammen president Obama og tidligere president George W. Bush, som begge deltok på minneseremonien og holdt taler.

Vi ser alt dette og det er vanskelig å ikke tenke noen ganger at senteret ikke holder. Og at ting kan bli verre. Jeg forstår hvordan amerikanerne har det. Men, Dallas, jeg er her for å si at vi må avvise slik fortvilelse, sa Obama. Jeg er her for å insistere på at vi ikke er så splittet som vi ser ut til. Og jeg vet det fordi jeg kjenner Amerika. Jeg vet hvor langt vi har kommet mot umulige odds.