Whitney Houston og Bobby Brown: Inne i deres flyktige forhold

Ettersom Bobby Browns nye bok skaper overskrifter, avslører innsidere opp- og nedturer i ekteskapet. Hvert produkt vi har har blitt uavhengig valgt og vurdert av redaksjonen vår. Hvis du foretar et kjøp ved å bruke lenkene som er inkludert, kan vi tjene provisjon. Kreditt: Kjendisfoto

Mens verden først fikk vite om Whitney Houstons rusavhengighet da hun først gikk på rehabilitering i 2004, var det noen som ga mannen hennes, rapperen Bobby Brown, skylden i begynnelsen.

Men Brown, som har skrevet et nytt memoar Hvert lille trinn , benekter at han var den første som introduserte henne for narkotika og hevder i et ABC-intervju med Robin Roberts (som sendes i sin helhet i kveld) at han først så henne bruke narkotika på bryllupsdagen deres.

Folk vil skylde på Bobby, [men] det er ting som går før Bobby, sa en nær familievenn til PEOPLE etter hennes død i 2012. Det at hun og Bobby kom sammen var tilfeldigvis en av disse tingene – som om folk trekkes sammen. De hadde denne typen Bonnie og Clyde-mentalitet hvor det er dem mot verden og de måtte forsvare seg mot verden, og som bandt dem enda tettere.

RELATERT VIDEO: Bobby Brown sier at han og Whitney Houston mislyktes Bobbi Kristina

Folk tror Bobby Brown introduserte henne for narkotika - det er ikke sant. Om noe, introduserte hun Bobby for ekte rusmidler, sier en musikkkilde. Bobby røykte nesten bare hasj. De hadde mye mer til felles enn folk er klar over ... den tøffe fyren fra prosjektene i Boston med dette dårlige guttebildet og USAs prinsesse. Hun elsket ham. Det gjorde hun virkelig. På noen måter ga Bobby stabilitet i livet hennes, og hun hadde noen som virkelig brydde seg om henne. Dessverre ble det for mye for begge å håndtere. De blåste gjennom pengene sine, de begynte å gjøre mer og mer narkotika sammen og de hadde begge å gjøre med synkende karrierer.

I mellomtiden gjorde hun ham til en av sine rådgivere da karrieren hans tok et fritt fall. Hun gjorde mange ting for å imøtekomme ham, sier den nære familievennen.

Forholdet ble også ustabilt da det dukket opp påstander om at Brown angivelig traff Houston. I 2003 ble han angivelig siktet for misdemeanor-batteri relatert til påstått vold i hjemmet. Men på spørsmål om hvor langt kampene mellom paret gikk, fortalte Houston Rød bok i 1999: Jeg slår.

Til slutt, i 2006, søkte Houston om skilsmisse og fikk full omsorg for datteren deres, Bobbi Kristina, i 2007.

Til tross for deres vanskelige forhold, hadde Brown og Houston endelig kommet til et sted hvor det ikke var noe drama i det hele tatt da hun døde tragisk i 2012, fortalte en nær slektning eksklusivt til PEOPLE. Han elsket henne som moren til barnet sitt og som en kvinne han hadde tilbrakt ungdomstiden med.

Men for moren hennes, Cissy Houston, var det allerede for sent. Som hun fortalte PEOPLE i 2013 etter å ha skrevet sine egne memoarer Husker Whitney : Hun ble endelig kvitt ham, men det var for sent. Jeg klandrer ham for måten han behandlet henne på. Og han hjalp ikke [med narkotikaproblemene hennes]. Helt sikker på at han ikke gjorde det. Han var ingen hjelp for henne i det hele tatt.

Når det gjelder historiene som svirrer rundt i datterens liv, og som har fortsatt i årene etter hennes død, hevder Cissy at folk som ønsker å huske henne dårlig vil gjøre det, og menneskene som virkelig elsket henne, vil huske henne slik hun var.

Med rapportering av TIFFANY MCGEE og STEVE HELLING